L’IDI posa en marxa un nou programa de foment a l’emprenedoria destinat a alumnes de secundària i de formació professional

 

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) posa en marxa un nou programa de foment i suport a l’emprenedoria per a l’alumnat d’educació secundària obligatòria i de formació professional, Iemprèn Jove. A través d’aquesta iniciativa, que s’estrenarà el proper curs escolar 2021-2022, els estudiants es convertiran en emprenedors i hauran de crear i gestionar un projecte de negoci. L’objectiu final és aconseguir que l’alumnat vegi l’emprenedoria com una sortida viable al final de l’etapa educativa.

Per això, hauran de treballar en equip i tenir la capacitat de detectar i identificar oportunitats, transformar les seves idees en accions, assumir els riscs i analitzar els resultats obtinguts respecte a les accions i decisions que s’han pres. Es tracta d’estimular l’autonomia personal, la capacitat de lideratge, la creativitat, el treball cooperatiu i la innovació, entre altres habilitats, necessàries no sols per a futures persones emprenedores o empresàries, sinó per a qualsevol que amb aquestes capacitats pugui aportar valor a una organització.

Iemprèn Jove, que està impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i la Conselleria d’Educació i Formació Professional i gestionat per l’IDI, té tres línies diferents segons l’etapa educativa:

  • Iemprèn Jove JES: destinat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. En aquest cas, es crearà una cooperativa que desenvoluparà una idea de negoci i que ha de millorar diferents reptes relacionats amb projectes de sensibilització envers el canvi climàtic o el consum responsable, projectes socials que cerquin un canvi de la societat, i projectes TIC que solucionin tecnològicament problemes detectats en l’entorn més proper.

 

  • Iemprèn Jove JEA: destinat a l’alumnat de formació professional bàsica. Durant el curs, creen una cooperativa i treballen les fases importants per dur a terme una idea de negoci: els tràmits de constitució d’una empresa, l’anàlisi de les necessitats de l’entorn en relació amb el producte o servei que ofereixen, el pla d’imatge corporativa i de comercialització de productes, i la presentació del projecte.

 

  • Iemprèn Jove JEP: destinat a l’alumnat de grau mitjà i superior de formació professional. En aquest cas, es planteja als alumnes la creació i la gestió d’una empresa a partir d’una idea innovadora que han de desenvolupar durant tot el curs escolar. Així, passen per totes les etapes bàsiques de creació del negoci i anàlisi de l’entorn.

 

El programa Iemprèn Jove reconeixerà els projectes millor estructurats, presentats i innovadors a través de la convocatòria dels Premis Iemprèn Jove, un guardó a l’esforç que donarà visibilitat als projectes més innovadors, treballats i estructurats. Hi haurà un premi per a cada línia i es donarà un primer premi (1.000 €), dos segons premis (500 €) i quatre accèssits (250 €).

Iemprèn Jove substitueix l’anterior programa d’impuls a les capacitats emprenedores de l’IDI, ICAPE, que després de vuit cursos escolars ha comptat amb la participació de devers 12.000 estudiants que han après les passes per convertir una idea en un projecte empresarial.

Aquesta iniciativa es coordinarà amb les noves aules d’emprenedoria que es posen en marxa a centres educatius de formació professional de les Illes Balears.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *