Actes 8 Març

5è Aniversari del Fòrum ETS Menorca 5 anys en defensa dels drets socials i l'enfortiment del tercer sector menorquí

Amb el nom de Fòrum d’ONGs de Menorca al 1999 va néixer aquest espai de reflexió i trobada de les entitats del tercer sector de la nostra illa, amb dos objectius principals: el diàleg amb les administracions públiques i la resta d’agents, per a donar resposta a les necessitats socials i la defensa dels interessos col·lectius, davant la crisi institucional que es vivia en aquells moments.

En la cerca d’una participació real, es decidí obrir un espai de trobada sense crear noves estructures, i la plataforma es posà en marxa sense personalitat jurídica, convençuts que aquesta era la millor manera de dinamitzar i madurar l’associacionisme d’una manera efectiva.

15anys després (al 2014) davant el canvi d’escenari i la realitat de les entitats de la nostra illa, es considerà necessari actualitzar l’estructura i establir-se com a entitat jurídica, amb l’objectiu de tenir representació en els diferents àmbits de participació davant l’administració. Així, s’inicià un procés de dos anys de reflexió i creació de les bases d’aquesta nova fórmula, consensuant la visió i missió del Fòrum, feina que va permetre crear els estatuts, un codi ètic i un primer pla estratègic com a full de ruta inicial.

El procés culminà el 30 d’abril de 2016 amb la signatura de la constitució formal de la xarxa d’entitats, constituïda per 12 entitats sota el nou nom de Fòrum d’Entitats del Tercer Sector de Menorca, donant cabuda a un ampli ventall d’entitats així com a agents de l’economia social i solidària.

5è aniversari de la constitució

Han estat 5 anys intensos, complicats en alguns moments, però sempre plens d’il·lusió i ganes de treballar en equip. S’han mantingut la mirada i els esforços en la promoció de l’associacionisme, el voluntariat i la transformació social, i la ferma creença que una societat organitzada i participativa és el pilar fonamental per a crear una societat més justa i solidària.

La família creix

A dia d’avui, ja som 47 entitats en aquesta gran família, diversa com qualsevol altra, però amb molts punts en comú. La bona acollida del Fòrum ETS entre el teixit associatiu de Menorca ens anima a continuar treballant, construint i col·laborant. Hem après molt els uns dels altres, ens hem conegut millor i hem trobat grans aliats en el nostre dia a dia, creant noves estructures de col·laboració tant entre el tercer sector com amb les administracions.

Amb aquest escrit, volem llençar un missatge de profund agraïment. En primer lloc, moltes gràcies als fundadors i fundadores, primers impulsors de la iniciativa i que encara avui es mantenen ferms entre les nostres files. I moltes gràcies a les entitats, als voluntaris i voluntàries, als inconformistes que s’hi ha afegit en aquests cinc anys. El seu recolzament ens nodreix en l’aposta iniciada en aquell ja llunyà 1999, en el què un grup d’entitats van voler tenir una sola veu, per treballar de manera transversal i lluitar conjuntament per la defensa dels drets socials i l’enfortiment del tercer sector. Definitivament, junts arribarem més lluny! Seguim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.