Comunicat de la regidora Carla Gener entorn al paper de les dones a les festes de Sant Joan

Quan dia 20 d’abril es van publicar per primera vegada declaracions meves sobre les pintades que havien aparegut a Ciutadella demanant la igualtat d’oportunitat de les dones en la participació de les nostres festes ( www.arabalears.cat, notícia d’Ivan Martín) , no van fer-se esperar les reaccions. Em van demanar que en pensava de les pintades i vaig contestar que el que més em preocupava era que aquest missatge hagués d’arribar d’aquesta manera, anònima, ja que em feia reflexionar sobre que és possible que els canals de comunicació de la ciutadania amb els òrgans de presa de decisió no funcionessin tan bé com pretenem els que en formem part.

 Després d’haver rebut diferents missatges, d’escoltar els diferents posicionaments i seguir la repercussió de les notícies, que a les xarxes socials s’han arribat a convertir en una col·lecció d’insults, crec fermament que és més necessari que mai aquest debat sigui honest, sa i respectuós, de tal manera que ens puguem enriquir amb els diferents arguments i sensibilitats que envolten aquest tema de forma lliure.

 Per altra banda, em reafirm en la meva posició i vull recordar que una llei autonòmica, la Llei 11/2016 de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes, on al seu article 32.4 esmenta el següent:

“Les administracions públiques han de promoure i garantir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en la participació en les festes tradicionals i en la cultura popular, i corregir estereotips sexistes.”

 Dit d’altra manera, la responsabilitat de les regidories d’igualtat és treballar per assegurar que no es discrimina a ningú per raó de sexe. Tots i totes estimam Ciutadella i tots i totes en formem part. El futur està a les nostres mans, enriquim-lo. Xerrem-ne.

 Carla Gener, regidora d’igualtat a l’Ajuntament de Ciutadella, per Unides Podem – Gent x Ciutadella.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

3 Comments on “Comunicat de la regidora Carla Gener entorn al paper de les dones a les festes de Sant Joan”

  1. jo he tingut una batalla molt grosa amb s’ajuntament i ha estat a base d’intàncies, instàncies… Ho ves sebut anava a pintar sa meua demanda a una pared ben visible avam si vessin fet mes via. Lo que no tens es vergonya Carla.

  2. La responsabilidad para que las mujeres , sean payesas o de otras profesiones , puedan participar en todos los actos sociales y público la tiene el Ayuntamiento de Ciutadella . Este Ayuntamiento tiene que decidir sin estar atado a unas normas o protocolos que no tienen la más mínima relación con la situación democrática que vivimos. Se pueden respetar una tradición , pero ésta va aceptando e asumiendo las aportaciones que se hacen desde las bases sociales. Me parece bien que esta mujer reivindique este derecho y que sea el Ayuntamiento, totalmente soberano, el que decida sin ningua atadura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *