Sans: “La finalització de l’estat d’alarma no suposa que la pandèmia hagi acabat, és important que anem amb compte” "Només sortirem d'aquesta pandèmia quan tota la població estigui vacunada"

La portaveu adjunta d’Unides Podem al Parlament de les Illes Balears, Esperança Sans, ha advertit aquest dilluns que “la finalització de l’estat d’alarma no suposa que la pandèmia hagi acabat o que s’hagi acabat amb el virus, que continuarà entre nosaltres. És important que anem amb compte amb les decisions que prenem en el nostre dia a dia”.  La portaveu ha fet aquestes declaracions a les portes de la finalització de l’estat d’alarma, que decaurà el 9 de maig.

“Només sortirem d’aquesta pandèmia quan tota la població estigui vacunada”, ha afirmat la portaveu, que a més, ha explicat que “l’últim que necessita el personal mèdic, que està molt cansat, és tornar a viure una onada més gran a causa de la finalització de l’estat d’alarma. per això fem una crida a que arribin més vacunes perquè es pugui agilitzar el procés de vacunació a la nostra comunitat autònoma, per garantir que som una destinació segura “. Sans també ha advertit que “necessitem que els visitants de les Illes també arribin vacunats”.

DIA MUNDIAL LLIBERTAT DE PREMSA

En el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, la portaveu adjunta ha recordat als dos periodistes assassinats a Burkina Faso, David Beriain i Roberto Fraile, i ha destacat la importància del periodisme envers una societat democràtica: “Un periodisme lliure és l’única garantia de poder tenir una societat democràtica “.

Sans ha argumentat que “crec que aquest dia cobra rellevància en el context actual, caracteritzat per la crispació i la confrontació. La ultradreta utilitza molt les notícies falses per obrir-se camí i per això és tan important tenir un periodisme lliure. El periodisme lliure pot ser la tomba de la ultradreta “.

TAXA DE REPOSICIÓ POLICIES LOCALS

Foto: Antxón Castresana©

D’altra banda, Esperança Sans ha comentat també la iniciativa que es debatrà en el pròxim ple de Parlament, signada per tots els grups parlamentaris menys la ultradreta, sobre la taxa de reposició dels policies locals: “El que demanem en aquesta proposta és la eliminació de les taxes de reposició. A Balears hi ha falta de personal de policia local en tots els municipis, cosa que es veu incrementada durant la temporada turística a causa de l’arribada de visitants “.

En aquest sentit, Sans ha explicat que “davant l’envelliment de les plantilles, molts agents passen a formar part d’una segona activitat i això fa que deixin de patrullar els carrers, i que, per tant, aquestes places tampoc es puguin cobrir” . Des Unides Podem demanen l’eliminació de les taxes de reposició perquè es puguin cobrir totes les places necessàries de policies locals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *