Lliurats els dos premis dels concursos escolars sobre la higiene de mans

Guanyadora i finalistes de video Tik Tok

Aquest matí s’ha celebrat l’acte de lliurament dels premis de la primera edició del concurs de dibuix i de vídeo organitzat pel Grup d’Higiene de Mans de l’Hospital Mateu Orfila amb l’objectiu de conèixer la visió dels escolars sobre un gest senzill que ha ajudat a salvar milions de vides, com és el fet de rentar-se les mans.

Elisa Ramos Sánchez, alumna de 10 anys del col·legi La Salle, de Maó, ha estat la guanyadora del certàmen de dibuix. Amb el lema «Junts, amb responsabilitat, salvarem el món», el seu treball il·lustra el cartell de la campanya de l’Àrea de Salut de Menorca per commemorar el Dia Mundial de la Higiene de Mans, que se celebra just avui, dia 5 de maig. Maria del Mar Florit Torrico, alumna de 17 anys de l’IES Maria Àngels Cardona, de Ciutadella, ha aconseguit el primer premi del concurs de vídeo de TikTok, que també s’ha difòs entre els professionals sanitaris.

Els finalistes de les dues convocatòries han estat: en la categoria de dibuix, Mia Marino Sahabas, d’11 anys, del CEIP Tramuntana,i Noa Sintes, de 9 anys, del CEIP Mare de Déu de Gràcia; en la categoria de vídeo, Maria Taltavull Cotsos, de 17 anys, i Carme Rodríguez Marqués, de 16 anys, de l’IES Maria Àngels Cardona.

Guanyadors i finalistes han rebut els premis de mans del diferents integrants del Grup d’Higiene de Mans de l’Hospital Mateu Orfila en un acte que també ha comptat amb la presència del gerent de l’Àrea de Salut, Romà Julià, i la directora de Gestió i Serveis Generals, Noemí Borràs. Les escoles dels alumnes guanyadors també s’emporten un dispensador automàic de gel desinfectant.

La pandèmia de la COVID-19 ha permès visibilitzar i estendre la pràctica de la higiene de mans com una de les mesures més eficaces en el control i prevenció de les infeccions. Per al Dia Mundial de la Higiene de Mans d’aquest any, l’Organització Mundial de la Salut

page1image1741120page1image1746272

\ Elisa Ramos i Maria del Mar Florit són les autores del dibuix i del vídeo guanyadors del certàmen convocat pel Grup d’Higiene de Mans de l’Hospital Mateu Orfila

\ Els treballs formen part de la campanya de l’Àrea de Salut de Menorca pel Dia Mundial de la Higiene de Mans 2021, que es celebra avui, 5 de maig

Ronda de Malbúger, 1 07703 Maó
Tel. 971 48 70 00 ibsalut.es/asem

page2image1739552

Ronda de Malbúger, 1 07703 Maó
Tel. 971 48 70 00 ibsalut.es/asem

(OMS) fa una crida als professionals i centres sanitaris per aconseguir una actuació eficaç en higiene de mans, i a la ciutadania en general per prendre consciència de que la higiene de mans és un hàbit que ens protegeix a tots.

En el marc de la campanya «No ho escampis!», el Grup d’Higiene de Mans de l’Hospital Mateu Orfila, amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca, ha dut a terme al llarg del darrer any diferents iniciatives relacionades amb la promoció de la higiene de mans i altres mesures de protecció i de prevenció per controlar tot tipus de malalties infeccioses, com ara la COVID-19. Han organitzat xerrades informatives per a la població i tallers educatius en els que hi van participar 5.906 alumnes de tots els cicles, des d’infantil fins a batxillerat i formació professional. En paral·lel, s’ha editat un conte, Mr. Virus, per explicar als més petits com protegir-se de la COVID-19.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *