El Govern demanarà al Ministeri que Eivissa i Menorca quedin fora de l’obligació de tacògraf i regulació de temps de conducció en el sector del transport

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge demanarà al Ministeri Mobilitat, Transports i Agenda Urbana que el sector del transport d’Eivissa i Menorca quedi exempt del compliment de les normes sobre temps de descans i ús de tacògrafs en atenció a les particularitats del sector en aquestes illes i a les seves dimensions. Així ho ha anunciat avui el conseller de Mobilitat i Habitatge, després d’una reunió amb la Pimeef (Petita i mitjana empresa d’Eivissa i Formentera) tot atenent la seva petició i la del Consell de Menorca.

La petició es formalitza en l’al.legació de la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre al projecte de Real decret que modifica el decret 640/2007 de 18 de maig mitjançant el qual s’estableixen excepcions a les normes sobre temps de conducció i descans i ús del tacògraf en el transport per carretera.

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge considera que les excepcions incloses en el projecte de decret -que fixa l’exoneració de l’obligació en regions o illes de fins a 250 quilòmetres quadrats -, no ha tingut en compte la normativa europea en matèria social en el sector del transport i que permet estendre l’exempció de compliment en els territoris o illes de fins a 2.300 quilòmetres quadrats que no estiguin unides al territori peninsular.

Així, en ampliar la normativa europea (Reglament 561/2006 de 15 de març de 2006) fins a 2.300 quilòmetres la superfície que ha de tenir el territori per quedar exempt i no en els 250 que fixa el projecte de decret estatal, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge sol·licitarà en la seva al·legació que el projecte incorpori o bé la limitació que marca la normativa europea (2.300 quilòmetres quadrats) o bé que estableixi la de 700 quilòmetres quadrats, de manera que Menorca i Eivissa quedin exemptes.

El Govern de les Illes Balears entén que la dimensió i singularitat del transport per carretera a Eivissa (que té 571 quilòmetres quadrats) i a Menorca (696 quilòmetres quadrats) no fa necessària la subjecció a les normes de temps de descans i tacògraf tal com està establert en la reglamentació europea. Formentera (amb 83,2 quilòmetres quadrats) està exempta mentre que Mallorca, per la seva dimensió i característiques del sector de transports) sí que està subjecta a la normativa de descans i ús de tacògrafs.

Amb la seva al·legació, el Govern trasllada les peticions fetes des del sector de transport de les dues illes.

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *