El Govern presenta un Pla per a la reactivació del turisme dotat amb 11 milions d’euros Es fomentarà la mobilitat entre illes dels residents, amb ajudes per a viatges de dos dies com a mínim

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha presentat recentment el Pla Integral per a Reactivar la Temporada Turística de les Illes Balears, un programa dotat amb 11 milions d’euros que recull accions desenvolupades en quatre eixos. Aquestes línies d’acció van destinades a incrementar la connectivitat i el flux de persones; a incentivar l’oferta complementària; a fomentar la mobilitat entre illes, i a millorar la gestió de la informació i la comunicació.

La presidenta ha agraït la feina feta pel sector turístic durant aquest any de pandèmia i ha destacat que la Covid-19 ha afectat especialment les Illes Balears, ja que “on ha tengut més efecte és a la mobilitat i al turisme, que necessita de la seguretat i dels permisos dels països emissors”. Per això, ha dit Armengol, “hem treballat intensament per, alhora que posàvem l’accent en salvar vides i protegir la salut de les persones, també treballar en protegir a empreses, treballadors i famílies”, amb polítiques com les dels ERTO o les ajudes directes impulsades tant per part del Govern com per part de les altres institucions. Pel que fa al pla presentat avui, Armengol ha indicat que s’ha elaborat “de manera pactada i consensuada” i suposa un esforç important per a “una indústria que per a nosaltres és fonamental”.

Un pla per reactivar el turisme

Aquest pla ha estat elaborat sobre la base del diàleg i la col·laboració amb el sector turístic de les Illes Balears. El conseller Negueruela ha destacat “ens trobam en un moment clau per a començar la temporada amb les màximes garanties. Així mateix, ha indicat que aquest pla “ens permetrà reposicionar-nos en el mercat, reiniciar l’activitat i allargar la temporada”.En aquest sentit, els objectius del pla són “cercar una reobertura turística que permeti tenir temporada, mantenir els llocs de treball i protegir el teixit productiu” .

Per impulsar la connectivitat aèria i el flux de persones, es destinaran 5 milions d’euros a iniciatives de comàrqueting estratègic fora dels mesos de juliol i agost. En aquest sentit, s’oferirà a companyies aèries i marítimes, i a operadors turístics, agències de viatge i OTA la possibilitat de signar convenis de col·laboració per millorar la connectivitat, amb condicions com l’obligació de volar als tres aeroports illencs. En concret, en el cas de les companyies, es promocionaran rutes directes ja existents i noves rutes. Pel que fa als paquets turístics que es podran promoure, hauran d’incloure com a mínim una connexió entre illes.

Aquest pla també preveu accions per incentivar l’oferta complementària, amb un pressupost de 2 milions d’euros que es destinen al patrocini d’esdeveniments estratègics i singulars, organitzats per entitats privades durant aquest any. L’objectiu és aprofitar i potenciar els recursos naturals, culturals, esportius, patrimonials i d’altres àmbits estratègics.

Pel que fa a la mobilitat entre illes, el Govern obrirà una convocatòria d’ajudes, amb un pressupost de 2 milions d’euros, per tal de destinar-los a un sistema de bons turístics per fomentar els viatges entre illes dels residents a les Illes Balears. La subvenció serà d’un màxim de 100 euros per persona per a viatges reservats a agències de viatges i fets en els períodes compresos entre el 15 i el 30 de juny i entre l’1 de setembre i el 15 de novembre, amb una estada mínima de dues nits a hotels o habitatges vacacionals que tenguin conveni amb AVIBA.

Finalment, es destinen 2 milions d’euros a una sèrie de campanyes de comunicació i, entre d’altres accions, al desenvolupament d’un microlloc (safetourism.illesbalears.travel) que oferirà informació sobre la COVID-19 relacionada amb el turisme, per tal que els visitants estiguin informats de les mesures vigents a les Balears.

A l’acte d’avui, que s’ha duit a terme a la capella del Consolat de Mar, també hi han assistit els presidents dels consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa; la directora general de Turisme, Rosana Morillo, i els membres de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB). Per part del del sector turístic, hi han assistit representants d’HABTUR-Balears, AVIBA, la Federació Hotelera de Mallorca, la Federació Empresarial Balear de Transport i els sindicats CCOO i UGT.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *