Menorca compta enguany amb dos nous dipòsits per a la lluita contra els incendis forestals

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, el gerent de l’Institut Balear de Natura (IBANAT), Joan Ramon, i la batlessa de Sant Lluís, Carolina Marquès, han visitat, aquest dijous, un nou dipòsit d’aigua per a la lluita contra incendis forestals situat a l’aeròdrom de la localitat.

Es tracta d’un dipòsit de xapa amb una capacitat de 98 m3, pràcticament el doble que l’anterior, que tenia 50 m3 de capacitat i que ha estat esbucat. El nou dipòsit fa 2,55 m d’alçada i té un diàmetre de 6,38 m. La seva construcció ha estat possible gràcies a un projecte finançat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) i que ha permès la construcció d’un segon dipòsit amb les mateixes característiques a Punta Prima.

El conseller ha subratllat la importància de comptar amb infraestructures d’aquest tipus, ja que «reforcen l’estructura ja existent i permeten donar una resposta ràpida als incendis forestals, que a causa de l’emergència climàtica cada vegada seran més intensos i extensos».

El director gerent de l’IBANAT ha explicat, per la seva banda, que «sumar aquestes sis infraestructures a les ja existents ens permetrà tenir una xarxa que garanteixi el desenvolupament òptim de les tasques d’extinció d’incendis forestals arreu de l’arxipèlag», tal com estableix el IV Pla General De Defensa Contra Incendis Forestals a les Illes Balears.

En total, el projecte ha permès, fins ara, la construcció de sis nous dipòsits arreu de l’arxipèlag per un import total de 109.000 €. El projecte ITS disposa d’un pressupost total de 400.000 € i preveu altres actuacions de manteniment i construcció de nous dipòsits d’obra, que requereixen una tramitació més llarga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.