Una cinquantena d’efectius treballaran en la campanya d’alt risc d’incendi forestal a Menorca L’inici de la temporada ve marcat per la manca de precipitacions a l’illa

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, i el gerent de l’Institut Balear de Natura (IBANAT), Joan Ramon, han presentat, aquest dijous, l’operatiu per a la temporada d’alt risc d’incendi forestal a Menorca.

Una cinquantena d’efectius de l’IBANAT, agents de medi ambient i personal tècnic forestal de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat formen part del dispositiu d’extinció d’incendis forestals a Menorca. A més, es compta amb els mitjans aeris de la base del Mercadal. Aquest operatiu du en marxa des del primer de maig i hi estarà fins dia 15 d’octubre.

Mir ha destacat que l’inici de campanya a Menorca, igual que a Mallorca, ve marcat per la situació de manca de precipitacions, el que fa que s’hagi tengut un inici desfavorable. «La manca de pluges, juntament amb unes temperatures altes, fan que la vegetació sigui més procliu a cremar», ha explicat. «La precaució és essencial en totes les campanyes, però en aquesta demanam especial cura i aplicar mesures preventives i d’autoprotecció per disminuir al màxim les possibilitats d’incendi», ha insistit el conseller.

El conseller també ha subratllat la feina feta des dels ajuntaments i el consell de Menorca en el procés d’elaboració dels plans de prevenció dels incendis forestals.

Per la seva banda, Ramon ha explicat que, enguany, la base helitransportada de s’Arangí compta amb un sistema de plaques fotovoltaiques «que substitueixen el generador de corrent que hi havia fins ara i proporcionen energia neta a la base».

El conseller ha aprofitat la visita a Menorca per recordar que, enguany, tal com es va començar l’any passat, no només està prohibit fer foc en terreny forestal, sinó també a menys de 50 metres del bosc. Sigui com sigui, per fer-ne entre els 50 i 500 metres, cal demanar autorització administrativa.

Aquests permisos es poden suspendre per part de la Conselleria davant episodis meteorològics adversos, com el fort vent o les temperatures extremes, per minimitzar així les situacions de risc per l’ús del foc en terreny forestal.  És per això que Mir ha demanat «cautela màxima» i «estar molt pendent de les condicions meteorològiques encara que es compti amb autorització».

Per a qualsevol dubte, es pot telefonar al Punt d’Informació Ambiental (PIA), al 900 151 617, a l’agent de medi ambient que correspongui al municipi o contactar amb el Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl (forestal.caib@gmail.com).

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *