Dia Mundial de l’Osteogènesi Imperfecta i de la Malaltia de Huntington

L’Ajuntament de Ciutadella, amb motiu del Dia Mundial de l’Osteogènesi Imperfecta (ahir 6 de maig), i de la Malaltia de Huntington (mes de maig), manifesta solidaritat amb totes les persones afectades per aquestes malalties, i declara el compromís de contribuir a la visibilització d’aquestes afeccions per trobar una resposta a l’impacte que han patit per mor de la pandèmia.

 Tanmateix, l’Ajuntament també vol manifestar el suport a la investigació com a eina importantíssima per a lluitar contra aquestes afeccions, i fa constar el reconeixement a totes les associacions i entitats que tenen la funció d’acompanyar les persones afectades, per la contínua tasca que desenvolupen i pel seu compromís social.

 L’afecció de Huntington és una malaltia minoritària hereditària que té una important repercussió en les capacitats funcionals de les persones que la pateixen. Afecta una de cada 10.000 persones, i està considerada la tercera malaltia degenerativa, per darrere de l’Alzheimer i el Parkinson.

 Mentre que l’osteogènesi imperfecta és un trastorn genètic que es caracteritza, majoritàriament, per una alteració en la formació de col·lagen, fet que provoca una major fragilitat òssia i risc de fractures.

 Aquestes malalties, poc conegudes, són una lluita diària i un repte per a qui les pateix, i per açò l’Ajuntament vol fer-hi una aportació i fer-les visibles.

 

 

 

 

 

 

 


Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *