Que aquest mes de maig, floreixi també l’economia

El més de maig és el mes de les flors, de la plenitud primaveral… És el més en que Menorca floreix i també ha de ser el mes en que ha de començar a florir amb força la nostra economia, malmesa per a molts pel llarga letargia de la pandèmia que ha frenat en sec o a minvat el ritme de moltes empreses, molts de comerços i també moltíssimes economies familiars que han vist com els seus membres s’han quedat sense feina, o bé estan en Erto o com els més joves no van trobar la temporada passada aquells llocs de feina d’estiu que tant bé anaven.

Aquest més de maig ha de ser el del renaixement de la nostra economia, de la recuperació dels ingressos econòmics per a moltes llars i molts de negocis familiars, però també hem de tenir seny, hem de posar mesura a les nostres ànsies de sortir, de trescar, de trobades, perquè per molt de greu que ens sapi el virus és encara latent, i fins que no tinguem a tothom vacunat no podem davallar la guarda.

Menorca estava donant passes, encara les dóna, per a ser una destinació lliure de COVID, i quan fa just un mes ho havíem aconseguit es van disparar els contagis de nou fruit de trobades familiars, un brot d’esportiu, un altre de laboral a Llevant que han fet que avui, quan escrivim aquest editorial, la situació a Menorca, encara que controlada, no és la idònia i estam molt per damunt de la resta de Balears pel que fa a incidència quinzenal en proporció a la població.

Per tant anem tots a una, anem a aconseguir entre tots que la roda de la nostra economia torni a florir, i apostem una vegada més pel comerç local, pels nostres empresaris, pels artesans, pels productors… perquè els temps estan en constant evolució, estam de ple en una nova primavera que canviarà també el turisme que hem conegut fins ara i ens hem d’adaptar a uns temps, que com deia Bob Dylan, estan canviant i, aquest canvi estam més que segurs que en serà més que profitós per Menorca, i florirà amb força tot allò que hem fet per a ser una destinació on home i natura van de la mà, tot seguint els camins de la Reserva de Biosfera, del turisme sostenible, del producte local, de l’excel·lència gastronòmica i d’una nova manera de fer i viure el turisme, aquest motor necessari però, que s’ha de diversificar com estam fent amb petits hotels, agroturismes i hotels rurals fets amb seny i sostenibilitat. Aquesta serà la paraula clau per a florir de bell nou: Sostenibilitat.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *