Un concurs seleccionarà el jove xef que representarà Menorca a la competició de Regions Gastronòmiques Europees

El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, i el cuiner i periodista gastronòmic Pep Pelfort, en representació del jurat, han anunciat avui els noms dels cinc joves que participaran a la fase final del concurs Jove Xef Menorquí 2021, com a part de les accions de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022.

La persona que guanyi la prova representarà Menorca a l’European Young Chef Award, on competirà entre joves de totes les 14 regions gastronòmiques a Minho, Portugal, el proper novembre 2021. Aquest premi està organitzat per I’IGCAT (Institut Internacional de
Gastronomia, Cultura, Art i Turisme) en col·laboració amb escoles d’hostaleria de les Regions de la Gastronomia. Els finalistes dels concursos regionals de tota Europa seran jutjats per xefs estrella i experts internacionals.

“Menorca va aconseguir la proclamació de Regió Europea de Gastronomia pel 2022 el mes gener de l’any passat, i aquesta candidatura va ser recolzada pel Consell Insular, com no podia ser d’altra manera tenint en compte la importància que li donam a la gastronomia de l’illa i al producte local”, ha afirmat Pastrana. L’any 2019 ja van participar al concurs europeu amb la cuinera Clara Florit, però enguany s’ha optat per una modalitat de concurs entre diversos cuiners joves que s’han presentat.

El jurat de la primera fase de Jove Xef Menorquí 2021 ha estat format per Felip Llufriu, xef i propietari Mon Restaurant & Fonda; Pep Pelfort, de l’Associació d’Escriptors i Periodistes Gastronòmics; Diana González, de l’Escola d’Adults de Menorca, i Maria Benejam, de l’Escola de Turisme de Menorca. Pelfort ha comentat que, analitzats els currículums, les cartes de recomanació i el vídeo de presentació de cadascun dels candidats que s’han presentat a la convocatòria, el jurat ha considerat oportú que tots cinc passin a la segona fase i tenguin l’oportunitat de demostrar la destresa a la cuina i les seves habilitats culinàries.

Així, el conseller ha anunciat que els finalistes són:
• Julia Arroyo (26 anys), estudiant del Grau Superior de Direcció de cuina a l’IES Mª Àngels Cardona de Ciutadella.
• Cristina Llorens (25 anys), Grau superior en Direcció de cuina.
• Emir Montilla (23 anys), que es dedica a la cuina inspirat per la seva àvia.
• Carlos García (22 anys), Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia a l’IES Mª Àngels Cardona i Máster en Gastronomia per l’Escuela de cocina Villa Retiro (Tarragona).
• José María Borràs (21 anys), format a l’Escuela de Hostelería y Pastelería Hofmann.

A la roda de premsa s’han visualitzat els vídeos que cada jove xef havia gravat explicant les seves aspiracions. En representació dels concursants, José María Borràs ha assistit a la presentació i ha manifestat el seu desig que els joves cuiners menorquins facin feina en equip per aconseguir un dia la primera estrella Michelín per l’illa.

Pastrana també ha anunciat que la prova final per triar el Jove Xef Menorquí es farà dia 15 de maig al restaurant Ca n’Aguedet des Mercadal. Allà els finalistes hauran de preparar un plat tradicional i un plat innovador, elaborat amb producte local de temporada. En aquest cas, el jurat estarà constituït per Daniel González Mora, xef i propietari del Restaurant Sa Pedrera des Pujol; Clara Florit Serra, Jove Xef Menorquina 2019; Borja Beneyto “Matoses”, crític i consultor gastronòmic, i Roser Mercadal Mascaró, vicepresidenta de Fra Roger Gastronomia i Cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.