L’Associació Ciutadella Vella continua la seva tasca amb una nova junta

L’Associació de vesins del centre històric de Ciutadella té nova junta. Després que l’anterior equip decidís el passat mes de desembre dissoldre l’associació, recolzats per l’assemblea, s’obre una nova etapa que encapçala Fina Benejam Barrionuevo. Amb voluntat de continuar amb la feina encetada per la primera junta, que fundà Ciutadella Vella l’any 2006, el nou equip començarà a tractar els temes que afecten els residents del centre històric a partir d’aquest mes de maig.

Nova junta, objectius continuistes

Fina Benejam com a nova presidenta, Auxiliadora Florit com a tresorera, i Maria Gener com a secretària són les tres dones que han encapçalat la proposta de candidatura per continuar amb la feina de l’Associació de Vesins Ciutadella Vella. Els acompanyen com a vocals Toni Benejam, Anna Porta, Rafel Pallicer, Miguel López Luna i Carlos Dubón. La presentació d’aquesta única candidatura, que s’ha materialitzat en l’assemblea extraordinària de Ciutadella Vella d’aquest passat dilluns dia 26, ha suposat la continuïtat de l’associació, que obra una nova etapa amb voluntat de continuar la feina feta fins ara per l’anterior junta. La candidatura ha obtingut el vot a favor de manera unànime pels socis que han assistits a aquesta assemblea extraordinària, convocada per l’anterior equip en conèixer la intenció d’aquest nou grup de persones de no deixar morir Ciutadella Vella.

A banda de poder seguir el llegat que va iniciar l’equip primigeni i fundador de Ciutadella Vella, Benejam assegura que la fita principal serà “batallar pel bé comú i millorar la qualitat de vida de tota la gent que viu a Ciutadella, no només pels que som al centre històric”. En aquest sentit, la nova junta entén que la seva tasca s’emmarca, no només dintre de les reclamacions de residents, sinó que es vetllarà per mantenir un equilibri entre tots els agents que conformen el centre històric de Ciutadella i la relació del centre amb la resta de la ciutat. A més, una de les claus del nou equip és l’obertura a tothom “socis i no socis, residents al centre històric o no”, i deixar que tothom s’expressi per arribar a solucions envers les problemàtiques que puguin sorgir. Tot i que l’agenda de la nova junta encara no s’ha marcat, sí que hi ha temes que ja són al damunt de la taula, com és el canvi de la plaça des Born per vianants i l’eliminació d’aparcaments.

Tanmateix, qualsevol de les accions del nou equip s’emmarcaran dintre dels estatuts de l’associació, que suposen, entre altres, prendre mesures reivindicatives per millorar la qualitat de vida dels vesins; plantejar i proposar solucions als diferents problemes que es puguin detectar com a habitants de la zona; i recollir i canalitzar les queixes i propostes dels vesins. A banda, l’associació també serà present a la Comissió de Patrimoni de l’Ajuntament, el membre de la qual està encara per decidir.

Un altre gran objectiu de la nova junta és la de captar nous socis i donar a conèixer la feina d’una associació que no parteix de 0, sinó amb anys i feina fets, així com al voltant d’un centenar de socis.

Una associació que segueix “in extremis”

El passat 9 de desembre de 2020 la junta fundadora de Ciutadella Vella va acordar en assemblea dissoldre l’associació i liquidar els doblers que s’obtenien de les quotes, per tal de donar-lo a Creu Rotja. L’equip, que no havia renovat càrrecs des de la fundació de l’associació l’any 2006, es mostrava cansat i desanimat, especialment amb les administracions. En l’assemblea del passat desembre, la junta assegurava que “les propostes que es presenten a l’Ajuntament amb l’objectiu de fomentar l’habitatge del barri i que aquest no es deshabiti, no tenen èxit”, amb la sensació per part de l’equip de que la seva feina “no anava enlloc”.

S’afegia també el fet que feia anys que es cercava relleu per tirar endavant, i seguir amb l’activitat de Ciutadella Vella, que inclou, a més de les relacions amb l’administració, la dinamització del centre històric amb activitats com el Teatre de Butxaca, que s’organitzava junt amb l’associació de comerciants Ciutadella Antiga.

Així, el 2021 va començar amb l’anunci de la dissolució de Ciutadella Vella i l’equip sortint va iniciar els tràmits per a dissoldre l’associació que, tanmateix, no es van arribar a materialitzar mai. L’arribada de la nova candidatura ha suposat la paralització dels tràmits de dissolució de Ciutadella Vella. Mentre que en les properes setmanes l’equip entrant agafarà el relleu de la feina encetada.

En l’assemblea extraordinària d’aquest passat dilluns, Fina Benejam ha remarcat l’agraïment a l’antiga junta, assegurant que “és gràcies a la bona feina que s’ha fet fins ara i les ganes que s’hi han posat, que noltros podem seguir un camí ja encetat, sense el qual segurament no podríem partir”. Benejam també ha agraït a la nova junta que l’acompanya les ganes de continuar amb la feina de l’associació.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *