El Consell Insular augmenta en un 70% la convocatòria d’ajuts per a entitats esportives

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca intensifica el seu suport al teixit associatiu en l’àmbit esportiu de l’illa, d’aquesta manera la convocatòria d’ajuts a entitats esportives pel 2021 comptarà amb un pressupost de 250.000 euros, que representa un 70% més que la convocatòria de l’any anterior.

Des del Servei d’Esports del Consell s’han atès les principals demandes del sector esportiu i s’han modificat les bases per tal de donar resposta a les mateixes.

Entre els canvis que s’han fet, destaca l’augment de partida per la línia de desplaçament i allotjament que passa de 35.000 € a 90.000 €, amb l’objectiu de col·laborar amb tots els esportistes i equips que surten a competir fora de Menorca, la qual cosa és imprescindible per l’activitat esportiva i al mateix temps representa una despesa molt important per als mateixos esportistes i/o per a les entitats.

En la mateixa línia, s’augmenta la partida destinada a la formació de tècnics, entrenadors i àrbitres. Des del Consell Insular es valora molt positivament l’acció de formar a les persones que seran responsables dels processos d’aprenentatge en l’àmbit esportiu, és per aquest motiu que la partida passa de 4.500 € a 10.000 €.

Finalment, s’obre una nova línia per col·laborar amb totes les entitats que desenvolupin activitats a favor de la promoció dels valors educatius a l’esport. Aquesta línia comptar amb una partida de 15.000 €.

El termini per sol·licitar els ajuts serà de l’1 de juny al 31 de juliol amb una eina electrònica que reduirà a les entitats les gestions burocràtiques dels anys anteriors.

El passat dimecres 12 de maig es va informar d’aquests canvis a les entitats esportives i federacions en una reunió virtual en la que hi van participar el conseller Miquel Àngel Maria i el director insular, Josep Juaneda i en la que hi van participar més de 50 entitats.

Des del Serveis d’esports consideren imprescindible donar aquest estaló al teixit associatiu esportiu ja que és el pilar fonamental per garantir la pràctica esportiva de moltes persones, però sobretot dels infants i joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.