Actes 8 Març

Biden dona suport a l’alto al foc entre Israel i Palestina en una trucada amb Netanyahu

REUTERS/Mohammed Salem
ACN Brussel·les .- El president dels Estats Units, Joe Biden, ha donat suport a l’alto al foc entre Israel i Palestina en una trucada amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu. Segons informa la Casa Blanca, Biden ha traslladat a Netanyahu que està treballant per aconseguir l’alto al foc “amb Egipte i altres actors”. Tanmateix, els EUA encara bloquegen una resolució al Consell de Seguretat de l’ONU que demana l’aturada de la violència. El secretari d’estat nord-americà, Antony Blinken, ha parlat de la situació amb l’Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, abans de la reunió d’urgència d’aquest dimarts dels ministres d’exteriors de la UE per analitzar l’escalada de violència a l’Orient Pròxim.
Malgrat la creixent pressió per un alto al foc, els enfrontaments continuen per segona setmana consecutiva i ja han deixat més de 200 morts, la majoria palestins de Gaza.

Aquesta escalada en el conflicte deriva de les protestes dels palestins a Jerusalem contra el desnonament de diverses famílies a l’est de la ciutat per donar-les a colons israelians. També per la presència de la policia israeliana prop de l’esplanada de les Mesquites, lloc de culte per als musulmans que en aquests moments celebren el Ramadà.

Després de setmanes de xocs amb la policia i centenars de ferits, dilluns passat Hamas va llançar 200 coets a la ciutat sagrada provocant sis ferits entre els civils. Com a represàlia, l’exèrcit israelià va atacar ràpidament la franja de Gaza. Des de llavors, la tensió ha anat escalant amb forts bombardejos d’Israel a Gaza i enfrontaments entre àrabs i jueus en diverses ciutats mixtes d’Israel. Més de 400 persones han estat detingudes, segons la policia israeliana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.