El PSOE guanyaria les eleccions però el PP li retalla set punts de distància, segons el CIS

Pedro Sánchez i Ángel Gabilondo aplaudint amb mascareta en l’acte del PSOE a Madrid, l’11 d’abril del 2021

ACN Madrid .- El baròmetre del mes de maig del CIS apunta que el PSOE guanyaria unes eleccions generals amb el 27,9% dels vots, però el PP li retalla la distància set punts i se situa a quatre punts i mig i amb el 23,4% dels vots. Els socialistes tenien 11 punts a l’última enquesta. Vox es mantindria en tercera posició amb el 13,7% dels sufragis, gairebé dos punts menys, i Podem la quarta posició el 10,4% de les paperetes. Ciutadans perdria més d’un punt per obtenir el 5,3% dels vots, i Més País en guanyaria un fins al 3,8%. ERC es consolidaria com a primera força independentista amb el 3% dels vots, dues dècimes més que a l’anterior sondeig, i JxCat guanyaria una dècima i rebria l’1,6% de les paperetes. La CUP es manté amb el 0,6% dels vots.

L’enquesta es va fer entre el 4 i el 13 de maig, just després de les eleccions madrilenyes que va guanyar la candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso.

Recull un descens en el nombre de votants del PSOE, que tot i guanyar les eleccions obtindria el 27,9% de les paperetes, gairebé quatre punts menys que al mes d’abril, en què el CIS li atorgava el 31,5% dels vots.

Per contra, el PP suma prop de tres punts i rebria el 23,4% de les paperetes. A l’abril l’enquesta assenyalava que votarien la formació de Pablo Casado el 20,6% dels ciutadans.

L’ascens del PP contrasta amb el descens de Vox, que es manté com a tercera força amb el 13,7% dels vots però perd gairebé dos punts respecte al baròmetre anterior, que augurava que obtindria el 15,4% de les paperetes.

Podem es manté quarta després de la marxa del seu líder, Pablo Iglesias, durant la nit electoral. La formació morada rep el 10,4% dels vots, tres dècimes menys que a l’abril, quan el CIS li donava el 10,7% de les paperetes.

Ciutadans confirma el seu descens i perdria prop d’un punt i mig per quedar-se amb el 5,3% dels vots. L’última enquesta deia que rebria el 6,7% dels sufragis.

Després de les eleccions a Madrid Més País guanya un punt sencer i arriba al 3,8%. L’anterior sondeig apuntava que es quedava amb el 2,8%.

ERC és la primera força independentista amb el 3% de les paperetes, dues dècimes més que a l’anterior baròmetre, que apuntava que en rebria el 2,8%.

JxCat guanyaria una dècima fins a l’1,6% (1,5% a l’anterior) i la CUP es quedaria amb el mateix percentatge de vot amb el 0,6%.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *