El Congrés convalida el decret que dona l’última paraula al Suprem en les restriccions posteriors a l’estat d’alarma

ACN Madrid .- El Congrés ha convalidat aquest dijous el decret que dona l’última paraula al Tribunal Suprem en les restriccions que apliquen les autonomies després de l’estat d’alarma. La norma modifica la llei que regula el contenciós-administratiu i permet que les autonomies puguin presentar recurs de cassació al Suprem si els tribunals autonòmics no avalen les seves mesures. El decret també inclou la pròrroga de mesures de l’escut social com la suspensió dels desnonaments a persones vulnerables, la moratòria de lloguers o la garantia de subministraments.
La cambra baixa ho ha aprovat per 189 vots a favor, 100 en contra i 60 abstencions. Es tramitarà com a projecte de llei. La vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha defensat el decret i ha argumentat que és necessari per donar “cobertura legal” a les mesures.

El decret també permet mantenir els controls a passatgers internacionals o la possibilitat que sanitaris jubilats exerceixin mentre cobren la jubilació. Una altra mesura que manté és la suspensió de les reunions de juntes de propietaris fins al 31 de desembre.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *