El Parlament Europeu reclama “més vies legals” d’entrada per als migrants que vulguin treballar a la UE

El ple del Parlament Europeu a Estrasburg
ACN Brussel·les .- El Parlament Europeu reclama “més vies legals” d’entrada per als migrants que vulguin treballar a la Unió Europea. En un informe aprovat aquest dijous amb 495 vots a favor, 163 en contra i 32 abstencions, la cambra subratlla que la migració legal gairebé no forma part de la política migratòria de la UE des del 2015 i destaca que el nou Pacte sobre Migració i Asil no inclou cap proposta específica en aquest àmbit. Segons l’Eurocambra, un marc de la UE per a la migració legal permetria una migració “més ordenada”, atrauria treballadors necessaris, reduiria els contrabandistes i els traficants i facilitaria la integració.
A més, també es destaca la necessitat d’atendre l’escassetat del mercat laboral europeu i l’envelliment de la població. “La política nacional i de la UE sobre migració legal s’hauria de centrar en la resposta a l’escassetat de mercat laboral i d’habilitats”, apunten els eurodiputats, que assenyalen l’envelliment de la població. En aquest sentit, exigeixen que es revisi i s’ampliï la legislació vigent, ja que, segons apunten, actualment cobreix majoritàriament treballadors “altament qualificats” o “ben remunerats” i corporacions multinacionals.

Així doncs, per tal de saldar aquestes problemàtiques, els eurodiputats proposen desenvolupar una plataforma a nivell de la UE que cobreixi tots els sectors i nivells d’ocupació i que serveixi per a fer coincidir possibles empleats amb empresaris de la UE i administracions nacionals.

L’informe també recomana facilitar i agilitzar l’avaluació i el reconeixement de diplomes, certificats i altres qualificacions professionals. Això reforçaria la mobilitat dins de la UE.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *