Cincogema sí, però amb molt de seny i mesura

Aquest cap de setmana Ciutadella celebra Cincogema. El cristianisme celebra el quinquagèsim dia del temps de Pasqua (“Pentecostes” en grec) i simbolitza el final, el coronament d’aquest temps litúrgic de la Pasqua.

A Ciutadella però també es viu i es celebra una altra Cincogema, una Cincogema d’oci, de trobades, de compartir temps, gastronomia i, desgraciadament per part dels joves i no tant joves, excessos.

Hem de celebrar Cincogema? Sí, però des de la més absoluta responsabilitat i com a membres d’una comunitat ferida per una greu crisi sanitària i econòmica, hem de demanar seny, molt de seny.

El jovent te dret a lleure i a divertiment, clar què si! Però en la situació actual hem d’extremar les mesures sanitàries pertinents. Cada passa mal donada pot comportar moltes passes enrere. I aquí és on hi entram els adults, primer de tot fent veure als nostres joves la importància del moment què esteim vivint i la necessitat de fer bonda. I després, donant exemple amb el nostre comportament de civisme, respecte i racionalitat. El seny i la rauxa (com diuen a Catalunya) s’han de donar la mà, molt especialment aquest cap de setmana.

Cincogema també marca el preludi de les nostres estimades festes de Sant Joan que, enguany, tornarem a viure d’una manera diferent. Què sigui, Cincogema, idò, temps i motiu d’alegria i divertiment – que ja ens ho mereixem – però sense perdre de vista en quin moment històric ens trobam. Els ciutadellencs tenim, una vegada més, una bona oportunitat per demostrar que sabem estar allà on pertoca i que som, malgrat les circumstàncies, un gran poble.

 

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *