El PP denuncia que l’aeroport passarà a fer controls aleatoris als viatgers que entrin a l’illa L'Aeroport suspendrà l'operatiu per a realitzar proves d'antígens a la terminal

El Partit Popular de Menorca considera que hi ha falta de previsió evident i incoherència davant la notícia que a partir de diumenge només es realitzaran controls aleatoris de documentació a l’aeroport de Menorca. Fins ara existia un revisió exhaustiva de la documentació que ara desapareixerà, els controls aleatoris són un contrasentit si tenim en compte altres mesures excessivament estrictes com el toc de queda o les restriccions en el sector de l’hostaleria.

Així ho qualifica el Senador de el Partit Popular per Menorca, Cristóbal Marqués, després d’haver conegut que a partir de la setmana vinent l’Aeroport suspendrà l’operatiu per a realitzar proves d’antígens a la terminal, i més, que és el més greu, només es faran controls aleatoris de la documentació exigida per viatjar (PCR, test antígens, passaport vacunació covid-19, etc). Podem convertir l’aeroport en un colador si només es revisa la documentació d’1 de cada 10 passatgers, tot, per una falta de previsió més que evident.

Marquès compara aquesta nova disposició amb el rigor en les restriccions horàries en l’hostaleria o al toc de queda. “Tenim una rigidesa absoluta sobre molts aspectes de la vida quotidiana dels residents, mentre ara passem a tenir només controls aleatoris als aeroports o directament els viatgers d’altres comunitats amb incidència baixa, no tindran cap tipus de control, un contrasentit”, ha lamentat el Senador per Menorca.

El Partit Popular ha proposat un passaport o cartilla covid-19 per afavorir la mobilitat, una qüestió bàsica per al sector turístic, i així ho hem repetit i defensat des de la temporada passada. Però també calen controls eficaços en aeroports i ports, molt més a les illes, hem demanat per activa i passiva quin era el pla, si el Govern tenia previst un augment de personal, ometent una resposta clara en les seves respostes.

El Senador del Partit Popular per Menorca troba a faltar un protocol clar i concís sobre els procediments de control sanitari en aeroports i ports, tant per la seguretat mateixa com perquè els ciutadans sàpiguen a què atenir-se. Es demostra la improvisació del Govern estatal i  del Govern Balear a l’hora de prendre mesures. “S’ha tingut un any per elaborar un pla de mesures davant l’arribada de la temporada turística, però no s’ha fet res, ara toca improvisar i prendre mesures que són un contrasentit”.

Marquès indica, d’altra banda que la decisió de treure la possibilitat que els residents puguin fer-se les proves d’antígens a l’aeroport, donant l’opció a realitzar-se un test durant les 48 hores posteriors a la seva arribada, augmentarà de forma considerable el risc per tots els contactes que tingui aquesta persona, a més de la seva família en el cas dels estudiants o persones que treballen fora de l’illa, per exemple. A més recorda aquest bon treball realitzat amb el test a l’aeroport, ja que cada setmana s’ha detectat algun positiu, tallant la cadena de contagis que d’altra manera s’haurien produït.

Es dóna la circumstància, afegeix Marquès, que l’anunci de flexibilització passant a controls aleatoris ve a coincidir amb l’acord adoptat precisament ahir, dia 20, a Brussel·les sobre una major dotació econòmica als països per poder mantenir les proves de determinació de la covid- 19 fins i tot quan es preveu que a partir del mes de juliol s’instauri un certificat digital per acreditar la vacunació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.