La Fundació Foment del Turisme de Menorca col·labora en fer de l’Illa del Rei un entorn turístic accessible L’entitat aporta 20.000€ a la Fundació de l’Hospital Illa del Rei per a la construcció d’un ascensor a l’edifici històric. 

La presidenta del Consell Insular, l’alcalde de Maó i l’alcaldessa des Castell han visitat aquest matí l’espai que acollirà el centre d’interpretació del Port de Maó, acompanyats per Luis Alejandre.

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i la Fundació Hospital de llla del Rei han signat un acord de col·laboració per a la construcció d’un ascensor que uneixi la planta baixa amb el primer pis de l’edifici històric. L’aportació de 20.000€ per part de la FFTM s’emmarca en l’objectiu de fer de Menorca una destinació turística accessible per a la població local i per als visitants i garantir que els serveis i l’oferta turística estigui adaptada per a tots. Per la seva part, la Fundació Hospital de l’Illa del Rei es compromet a executar el projecte de millora de l’accessibilitat i a col·laborar amb la FFTM en les accions i programes que puguin repercutir en potenciar la imatge de Menorca.

“L’Illa del Rei és un punt estratègic pel seu gran atractiu com a producte cultural i històric, per la recuperació de l’edifici de l’antic hospital i l’exposició sobre el seu passat, i també per la propera inauguració de la galeria d’art contemporani de la prestigiosa firma anglesa Hauser & Wirth, i des de l’administració hem de fer possible que tothom pugui gaudir d’aquest projecte sense limitacions ni barreres arquitectòniques”, ha assegurat la presidenta del Consell i de la FFTM, Susana Mora, durant la visita aquest matí a l’illa junt amb l’alcalde de Maó, Héctor Pons; l’alcaldessa des Castell, Joana Escandell; la directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz; la gerent de la FFTM, Elena Costa; i el president de la Fundació Hospital Illa del Rei, Luis Alejandre.

Mora ha recordat també la feina que, des de fa mesos, es ve desenvolupant des del Consell Insular, la FFTM i la Fundació per a persones amb Discapacitat (FPDM) per tirar endavant el pla ‘Menorca per a tots’ com una nova estratègia de negoci, creant una marca de turisme adaptat per a obtenir un distintiu identificador, diferent i atractiu de cara al mercat nacional i internacional, per a dinamitzar l’illa, desestacionalitzar-la i crear un nou segment del turisme encara per descobrir.

La visita d’avui ha servit per a conèixer el punt on s’ubicarà el nou ascensor que unirà la planta baixa de l’antic hospital amb el primer pis, una planta que acollirà el centre d’interpretació del Port de Maó que impulsa la Fundació Hospital de l’IIlla del Rei, i que comptarà amb diferents sales històriques, dividides entre les diferents nacionalitats que han tingut una relació directa amb el port de la ciutat.

L’Ajuntament de Maó ja ha adjudicat a la UTE M. Polo SL i Refoart SL, per un import de 353.502€, les obres de de rehabilitació de la coberta i les façanes de l’ala sud d’aquest edifici de l’antic hospital, un projecte que compta amb una subvenció del 75% del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana dins del programa de Conservació del Patrimoni Històric Espanyol “1,5% Cultural”. L’alcalde Héctor Pons ha reiterat que “la rehabilitació de l’antic hospital, amb la creació d’un centre d’interpretació, juntament amb la creació del nou centre d’art de Hauser & Wirth, convertiran l’Illa del Rei i el Port de Maó en el referent turístic, cultural i artístic més important de Menorca, i així ho vam explicar tot just fa uns dies a presentació que va tenir lloc a la Fira Internacional de Turisme celebrada a Madrid”.

Justament pel gran potencial turístic que té aquest entorn del Port de Maó, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) vol seguir col·laborant amb la Fundació Hospital de l’Illa del Rei creant un punt d’informació turística amb un informador en el moment que el centre d’interpretació obri la seves portes. “Hem d’aprofitar tot el flux de visitants que atrau l’Illa del Rei i els que hi aniran a partir d’ara, amb l’obertura del centre d’art contemporani, per donar a conèixer tots els atractius que ofereix Menorca en el seu conjunt, la seva extensa i variada oferta de productes i serveis”, ha dit la presidenta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.