La convocatòria de bons turístics impulsada per l’AETIB aconsegueix un gran acolliment i s’esgota en menys d’una setmana S'han concedit 10.854 bons i un total de 2 milions d'euros per a viatjar entre les Illes Balears

La convocatòria d’ajudes mitjançant un sistema de bons turístics, impulsada per l’AETIB amb l’objectiu d’incentivar la demanda dels serveis turístics i reactivar l’economia de les Illes Balears, ha tingut un gran acolliment per part dels residents balears i s’ha esgotat en menys d’una setmana.

El programa es va iniciar el passat 21 de maig amb una dotació pressupostària d’1 milió d’euros que es va esgotar en tot just 24 hores. En quedar molts usuaris en llista d’espera, l’AETIB va ampliar la convocatòria, tal com estava previst des d’un principi, en un altre milió d’euros més que, a primera hora d’aquest divendres, també ha quedat esgotat si bé continua oberta una llista d’espera per si algun usuari no canvia el seu bo o anul·la el seu viatge.

En total, s’han concedit ajudes per valor de 2 milions d’euros, la qual cosa suposa l’adjudicació d’un total de 10.854 bons per a viatjar entre qualsevol de les Illes Balears i que podran gaudir unes 20.000 persones residents a les illes en total.

Encara així, es preveu que el flux de viatgers sigui fins i tot superior a aquesta xifra ja que els menors no estan inclosos com a beneficiaris del programa i moltes de les reserves realitzades són per a famílies. Això posa de manifest l’èxit del programa en el seu objectiu de fomentar el turisme entre les illes i reactivar l’economia.

D’aquests 20.000 beneficiaris, 16.351 persones (81,76%) corresponen a l’illa de Mallorca, 2.171 persones (10,86%) a l’illa d’Eivissa, 1.418 persones (7,09%) a Menorca, i els 60 beneficiaris restants (0,30%) a Formentera.

El programa de bons turístics persegueix fomentar la realització de viatges, amb pernoctació i d’àmbit autonòmic, entre la ciutadania balear i s’emmarca dins del Pla de Reactivació Turística presentat setmanes enrere i dotat amb 11 milions d’euros.

Les ajudes consisteixen en una subvenció de fins a 100 euros en viatges interilles. La poden demanar aquells ciutadans que estiguin empadronats a les Illes, majors de 18 anys, i que s’allotgin en un establiment turístic reglat i situat fora de la seva illa de residència.

L’estada mínima ha de ser de dues nits i per a percebre aquests 100 euros màxim per persona és condició imprescindible haver realitzat la reserva a través de les agències de viatges adherides al projecte.

Quant als períodes subvencionables, els serveis turístics objecte d’aquestes ajudes hauran de ser prestats dins dels següents períodes.

  • Del 15 de juny fins al 30 de juny de 2021 (tots dos inclosos i amb
  • De l’1 de setembre al 15 de novembre de 2021 (tots dos inclosos)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.