El Centre Assessor de la Dona ha obert un total de 132 expedients nous durant el 2020

La consellera de Benestar Social del Consell Insular, Bàrbara Torrent, acompanyada de la directora insular d’Atenció Social, Pilar Carrasco, ha presentat avui la memòria 2020 del Centre de la Dona, posant de manifest la tasca fonamental que desenvolupa a la nostra illa, i més en un any marcat pel context socioeconòmic derivat de la pandèmia mundial.

Durant el 2020 s’han obert un total de 132 expedients nous (l’any 2019 van ser 149), és a dir, dones que no havien vingut mai al servei i a les quals se’ls hi ha obert un expedient per primera vegada. Per altra banda, s’ha treballat amb un total de 526 expedients (l’any 2019 van ser 599) resultat de la suma de les dones ateses per primera vegada i aquelles que, ja tenint expedient obert d’altres anys, continuen essent usuàries dels serveis oferts des del CAD. El total de visites ateses al Consell durant el 2020 ha estat de 2818.

El tipus de maltractament més habitual en les dones ateses és el físic i psicològic, ja que 285 de les dones ateses presentaven aquesta tipologia de maltractament. En segon lloc, el tipus de maltractament més representatiu ha estat el psicològic, amb 95 de les dones ateses.

També destaca que el grup d’edat més atès al Centre Assessor de la Dona és el comprès entre els 31 i els 40 anys, amb un total de 195 visites, així com també el de la franja d’edat d’entre els 41 i 50, amb 181 visites. La major part de les dones ateses provenen de països no comunitaris, amb un total de 207 expedients, seguides de les dones nascudes a Menorca, amb 151 expedients. En aquest sentit, s’ha experimentat un canvi de tendència, ja que durant els darrers anys la majoria dels casos atesos havien estat dones nascudes a l’illa.

Informes d’idoneïtat pel projecte d’ocupació SOIB dona
Aquest programa del SOIB posa el focus en les dones que han estat víctimes de violència de masclista. Aquesta iniciativa subvenciona els costs salarials derivats de la contractació d’una víctima de violència masclista, a entitats del sector públic i entitats socials sense ànim de lucre. Així, en total han participat 17 dones a l’àrea de Maó, i 8 a l’àrea de Ciutadella.

How to create Logiese form using HTML & CSS – html Login page

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.