Acte commemoratiu del 35è aniversari de la Xarxa de Biblioteques de Menorca Dijous 3 de juny, a les 19 h, a l’Auditori de Ferreries

La Xarxa de Biblioteques de Menorca (XBM) va arribar als 35 anys d’existència el passat any. Arran de l’augment de casos de COVID-19, no es va poder celebrar quan estava previst, l’octubre de 2020.

La Xarxa de Biblioteques de Menorca nasqué per la necessitat d’organitzar a Menorca un servei que coordinés una política comuna de biblioteques, arran de la desaparició del Centre Coordinador de Biblioteques de Balears.

D’aquesta forma, el Ple del Consell Insular de Menorca aprovà la creació del Servei Insular de Biblioteques el 1985. A proposta del llavors conseller d’Educació i Cultura, Joan López Casasnovas, s’informà i s’envià el projecte del servei als ajuntaments de l’illa que llavors comptaven amb biblioteca municipal.

Tots s’hi van adherir i es van comprometre amb el nou projecte, amb l’objectiu de proporcionar l’accés democràtic i igualitari a la informació, la formació, el coneixement, la cultura i l’oci a tota la població de Menorca.

Amb la millora de l’actual situació sanitària, hem decidit dur a terme l’acte de celebració, que tindrà lloc el pròxim dijous 3 de juny, a les 19 h, a l’Auditori de Ferreries.

Es tracta d’un acte obert a tothom. Les persones interessades poden reservar plaça directament al web de l’Auditori:
http://auditori.ajferreries.org/sol/formsol.aspx?tipo=RESER
o bé a qualsevol biblioteca pública o al correu electrònic:
biblioteques@menorca.es
El programa de l’acte és el següent:
– Presentació de l’acte, per Joana M. Garau, coordinadora de la XBM.
– Intervenció del conseller de Cultura, Educació i Esports del CIM, Miquel À. Maria.
– Conferència “L’equitat a les biblioteques públiques des de la perspectiva dels drets culturals”, a càrrec de Ferran Burguillos, gerent de Biblioteques de Barcelona.
– Projecció del documental 35 anys al teu costat, realitzat per Magda Timoner.
– Cloenda a càrrec de la bibliotecària l’Alaior, Núria Pons Capella, en representació del personal de les biblioteques.

L’acte es retransmetrà en directe a través del canal de Youtube de la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.