Les Illes Balears van ser el principal destí per als turistes internacionals el passat mes d’abril

Foto: Antxón Castresana©

Les Illes Balears van ser el principal destí de tota Espanya per als turistes internacionals el mes d’abril passat, amb un total de 124.674 arribades, un 19,8% del total. Cap altra comunitat autònoma va rebre més visitants estrangers a l’abril i l’arxipèlag va captar aquest mes a un de cada cinc visitants estrangers que van arribar a Espanya, segons les dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) a través de l’Enquesta de Moviments en Fronteres (Frontur).

La desescalada lenta impulsada pel Govern en les últimes setmanes, i que ha portat a les Illes Balears a oferir la segona millor xifra d’incidència epidemiològica de tota Espanya, ha convertit a l’arxipèlag en un dels destins més segurs de tot el Mediterrani, una circumstància que no ha trigat a traslladar-se a les xifres turístiques.

En aquesta línia, els principals mercats emissors per a Balears a l’abril van ser Alemanya (80.952 viatgers) i Suïssa (12.468). A l’abril de 2020, en ple confinament, l’activitat va ser nul·la a causa del tancament de fronteres a Espanya.

En l’acumulat de l’any, les Illes Balears ocupen la tercera posició -per darrere de les Illes Canàries i Catalunya- en recepció de visitants internacionals en termes absoluts, encara que és la comunitat que menys turistes perd en 2021, un 46% enfront del 85% que descendeixen tant Catalunya com les Illes Canàries.

Respecte a l’arribada de turistes nacionals, les Illes Balears van rebre a l’abril un total de 40.734 visitants nacionals i en l’acumulat de l’any cau un 60%.

 

DESPESA TURÍSTICA

Des de gener la despesa acumulada dels turistes internacionals a les Illes Balears aconsegueix els 218 milions d’euros, un 44% menys que l’any anterior i el menor descens entre la resta de comunitats autònomes, on la caiguda supera el 80%.

En aquesta línia, el mes d’abril ha suposat més de la meitat de la despesa en el que va d’any, després de duplicar-se respecte a març. La despesa mitjana per turista en l’arxipèlag va ser de 1.008 euros a l’abril de 2021, 56 euros més que la mitjana nacional. La despesa mitjana diària va ser de 125 euros, i la durada del viatge, de vuit dies, segons posa de manifest l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur) feta pública avui per l’INE.

A més, les Illes Balears va ser la Comunitat en la qual es van realitzar la major part de les etapes -cadascuna de les parades amb pernoctació d’un viatge- a l’abril, amb el 19,2% del total (132.940). Així mateix, és la segona en volum de pernoctacions per darrere de Canàries: Balears suma un milió de pernoctacions, un 19,6% del total a Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.