Amics de s’Òpera de Maó, Premi Honorífic de l’Associació de Teatres i Festivals d’Òpera d’Espanya El guardó es lliurarà al setembre al Teatre de la Sarsuela de Madrid

ÒPERA XXI, l’Associació de Teatres i Festivals d’Òpera d’Espanya, que reuneix entre els seus 27 associats als principals teatres d’òpera de l’Estat, ha decidit atorgar a AMICS DE S’ÒPERA DE MAÓ el Premi Honorífic a la Institució Cultural, destacant la important tasca de promoció, impuls i difusió de l’òpera durant les 50 temporades de programació que celebra aquest any l’entitat menorquina.

Òpera XXI ha donat a conèixer la concessió del guardó aquest dimecres, 2 de juny, en una roda de premsa celebrada al Teatre de la Sarsuela de Madrid. Durant la trobada informativa s’han anunciat els guanyadors de la III edició dels Premis ÒPERA XXI, entre els quals es troba la institució de Maó. ÒPERA XXI reconeix així la trajectòria d’Amics de s’Òpera i la seva activitat ininterrompuda durant el seu primer mig segle de vida.

De fet, l’associació ÒPERA XXI es va fundar, precisament, el 2005 a Maó, al ser la ciutat seu del teatre d’òpera més antic d’Espanya. En l’actualitat ÒPERA XXI és un referent del panorama operístic global, i alhora actua com a interlocutor entre organismes nacionals i institucions internacionals. L’associació concedeix des de fa tres anys aquests premis, que suposen el reconeixement al talent i la creació en els escenaris lírics d’Espanya.

L’actual Junta Directiva d’ÒPERA XXI té com a president a Oriol Aguilà, director general del Festival Castell de Peralada, i com Vicepresidents als directors generals del Gran Teatre de Liceu, del Teatro Real de Madrid, i al President de l’ABAO – Bilbao Òpera . A més, el secretari de l’associació és el director general del Palau de les Arts de València. Tots ells van estar presents de manera virtual en l’acte institucional que va celebrar AMICS DE S’ÒPERA DE MAÓ al maig per commemorar el seu 50 aniversari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.