Actes 8 Març

Baleària realitza el primer viatge descarbonitzat d’Europa en la ruta Barcelona-Ciutadella El fast ferri Eleanor Roosevelt ha fet el trajecte pilot usant biometà com a combustible renovable

Baleària ha marcat  una nova fita en la descarbonització del transport marítim fent realitat el primer viatge pilot en un fast ferri amb combustible 100% d’origen renovable a Europa. El trajecte de 133 milles entre els ports de Barcelona i Ciutadella ha estat realitzat pel vaixell Eleanor Roosevelt, el primer fast ferri del món amb motors duals de gas natural. L’ús del biometà com a combustible renovable en aquest trajecte ha suposat evitar l’emissió de més de 50 tones de CO2 a l’atmosfera.

L’Eleanor Roosevelt és el primer fast ferri del món amb motors a gas natural, que acaba d’estrenar Baleària i que habitualment opera a la ruta Dénia-Eivissa-Palma. Aquest és el vaixell insígnia que exemplifica l’aposta de la companyia per la sostenibilitat i la innovació. Baleària és pionera en l’ús de gas natural i ha invertit 380 milions d’euros en una flota de nou ferris a gas natural, un combustible que redueix les emissions a l’atmosfera.

Durant el trajecte, ha tingut lloc la presentació del “XII informe de situació de les emissions de CO2 al món. Any 2019 “per part de la Fundació Empresa i Clima, i el president de Baleària, Adolfo Utor, ha rebut de mans d’Ignacio Soneira, director general de Axpo Iberia, els certificats d’origen renovable que certifiquen les emissions neutres d’aquesta travessa.

Baleària posa d’aquesta manera la primera pedra per a una total descarbonització del transport marítim de viatgers en un futur proper, mitjançant la utilització de combustibles d’origen renovable en els seus vaixells. Adolfo Utor ha remarcat que “és una primera experiència que vam realitzar de la mà d’un important partner, i que marca una nova fita en el camí que ens hem marcat cap a la descarbonització en l’horitzó de l’any 2050, a l’poder utilitzar biometà com a combustible renovable. Utor ha afegit que “tot i que actualment és un combustible escàs esperem que aviat pugui ser accessible, tant en volum com en competitivitat” i ha posat en valor que Baleària ja ha començat a treballar amb combustibles de futur com l’hidrogen renovable o el biometà.

INCREMENT DELS SERVEIS AMB MENORCA
A més, en la seva estada a Menorca del president de Baleària,  el conseller d’Economia i Territori del Consell de Menorca, Josep Pastrana, ha pogut conèixer el fast ferri Eleanor Roosevelt de la mà d’Adolfo Utor.

Utor ha explicat que Baleària ha reprès  aquest dijous el servei en alta velocitat entre Barcelona i Menorca i ha destacat l’increment de serveis entre Ciutadella i Alcúdia. “Responent a la demanda creixent i al turisme intern, incorporem a partir d’avui dissabte dia 5 de juny una sortida de Ciutadella a les 8 del matí amb retorn a la tarda o nit segons els dies, el que facilitarà els viatges d’anada i tornada en el mateix dia per als residents menorquins “, ha explicat, i ha remarcat que aquest últim any ha crescut la demanda dels viatges interinsulars i que s’ha produït un redescobriment del transport marítim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.