El Govern amplia l’aforament a la restauració: 6 persones per taula a interiors i 10 a exteriors

El Consell de Govern Extraordinari que es celebrà ahir divendres aprovà noves mesures per evitar la propagació de la COVID-19 a les Illes Balears per les següents 2 setmanes. Concretament, gràcies a la bona situació epidemiològica de la nostra comunitat, se relaxaran restriccions, i s’ampliaran aforaments i horaris en diversos serveis i celebracions.  L’acord es publicarà demà en un Butlletí Oficial de les Illes Balears extraordinari, i entrarà en vigor tot punt sigui públic.

Les mesures aprovades en Consell de Govern Extraordinari presenten algunes modificacions respecte de les anunciades dimarts passat, després que s’hagi dut a terme una nova reunió de la Mesa de Diàleg Social, així com prèviament una trobada amb representants de cadascun dels Consells Insulars, ambdues presidides per Francina Armengol.

Concretament, segons ha explicat el portaveu del Govern, Iago Negueruela, s’ha acordat ampliar els aforaments a la restauració i es podran seure fins a 6 persones a una taula en interiors, i fins a 10 en el cas dels espais exteriors.  Així mateix, decau el toc de queda a la comunitat i les limitacions de reunions familiars i socials passen a ser recomanacions. El Govern, per mantenir la bona situació epidemiològica assolida a la comunitat, apel·la a la responsabilitat dels ciutadans i recomana que els encontres de caire social i familiar es limitin a 10 persones en interiors i a 15 en exteriors, tant en espais públics com privats.

Segons ha dit el portaveu, el Govern ha apostat per la prudència, per motius sanitaris i ètics i per la responsabilitat compartida per la majoria de ciutadans que ha situat la comunitat com la segona amb menys incidència de l’Estat.

Així mateix, es mantenen els controls sanitaris en ports i aeroports per l’arribada de passatgers nacionals, i els llocs de culte podran ocupar-se de nou al 100% sempre que es garanteixi el metre i mig de separació entre nuclis de convivència.

La resta de mesures i horaris que afecten a d’altres àmbits, com els esportius, els culturals,  comercials, els d’entreteniment o els que afecten a celebracions com vetles, enterraments, bodes, batejos i comunions es mantenen tal com es varen anunciar dimarts passat.

Proves pilot a l’oci nocturn

El portaveu, així mateix, ha explicat que el Govern de les Illes Balears segueix endavant amb la seva intenció de fer una obertura segura de l’oci nocturn a la comunitat i per això se treballa intensament amb el sector. En aquest sentit, ha anunciat que es durien a terme dues proves pilot paral·leles que es celebraran aquest mes de juny a Eivissa i a Mallorca. La previsió es que siguin proves en un local i en un concert musical, on es permetrà als assistents romandre drets però amb mascareta en tot moment.

En aquests moments es treballa en els protocols que s’aplicaran per dur a terme aquestes proves que permetran una desescalada segura en aquest àmbit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *