La presidenta del Govern destaca que el gran repte de les Illes Balears és la diversificació del seu model econòmic

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha ressaltat  que, una vegada iniciada la reactivació de les Balears, el seu gran repte és avançar en la diversificació del seu model econòmic: «hem d’avançar cap a unes Balears més justes, igualitàries i verdes, més basades en el coneixement i més competitives que mai». Així s’ha expressat la presidenta durant la seva intervenció a l’Executive Forum Espanya, celebrat avui matí a l’hotel Saratoga de Palma i després de la qual també ha estat entrevistada.

Així mateix, Armengol ha recalcat la importància que tindrà l’arribada dels fons europeus Next Generation a l’hora impulsar el desenvolupament de canvis estructurals en el model econòmic de les illes. A més a més, ha recordat que els plans estratègics d’aquests fons pivoten damunt els eixos de la sostenibilitat i la diversificació del model econòmic i que, per tant, «les seves prioritats estratègiques coincideixen amb les que determinen els plans del nostre Govern des de l’any 2015».

La presidenta ha iniciat la seva conferència fent un repàs a la resposta «coral i consensuada» que les Illes Balears han donat a la situació de crisi sanitària, social i econòmica provocada per la COVID-19. També ha alabat l’estratègia que s’ha adoptat per fer-hi front «aportant i sumant, arribant a acords entre administracions, empresaris i treballadors, entre diferents sensibilitats d’aquesta societat», activant ajudes i altres mecanismes d’acompanyament als afectats i tenint sempre com a prioritat la protecció de la salut. «Només així», ha dit la presidenta, «s’explica que aquestes illes tinguem un dels índexs d’incidència del coronavirus més baixos d’Europa i estiguem en posició de ser un dels pocs indrets oberts al món per reactivar la mobilitat i, amb aquesta, la nostra economia».

En aquest context en què ens trobam actualment, «la nostra economia es prepara per recuperar el temps perdut», ha indicat la presidenta. En aquest punt, ha recordat la importància que tindran per a la recuperació econòmica tant els fons estatals de 855 milions d’euros en ajudes a les empreses més afectades per la crisi, com els fons europeus. Els primers seran crucials per pal·liar els efectes d’aquesta crisi: «un rescat sense precedents a la història d’aquestes illes, imprescindible perquè siguem capaços de suportar la caiguda del PIB més gran de tot Europa i protegir més de 200.000 treballadors». Els segons, d’altra banda, es plantegen com una oportunitat per a la reactivació i la transformació del model econòmic de les Illes Balears.

La presidenta ha acabat el seu discurs amb un agraïment als serveis públics, al personal sanitari i als treballadors essencials: «un dia els vàrem aplaudir des dels balcons i no em cansaré mai d’agrair-los la seva entrega i la seva feina». Així mateix, ha expressat el seu desig que la resposta a totes les crisis futures també es produeixi «a partir de la generositat, la solidaritat i el compromís col·lectiu amb els ciutadans, les empreses i els llocs de feina que s’estan demostrant durant aquesta crisi».

Després de la seva intervenció, la presidenta ha respost a diferents qüestions relacionades amb temes d’actualitat, com ara els reptes als quals ha fet front l’Administració pública durant la pandèmia, la situació sanitària de les Illes Balears, el seu futur econòmic o les perspectives del mercat turístic per als propers mesos, entre d’altres.

 

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *