Un grup de vint-i-un periodistes, fotògrafs i agents de viatge de Barcelona han assaborit aquest dijous un dinar de productes locals a la finca i hotel rural Son Felip, a Ciutadella. Es tracta d’una acció organitzada per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) amb l’objectiu de donar a conèixer i promocionar la gastronomia i els aliments de Kilòmetre 0, com el formatge, els embotits, el vi, o l’oli d’oliva… El grup ha pogut fer un recorregut per la finca, on es desenvolupa una agricultura regenerativa i orgànica basada en la producció d’aliments tradicionals de la zona; i ha participat en un taller d’elaboració de salsa maonesa just abans del dinar, en el que s’han servit albergínies plenes amb carn de vedella menorquina.
Els periodistes i agents de viatge han visitat avui l’illa convidats per la companyia Baleària, per assistir a l’estrena del primera travessia de passatgers lliure de carboni d’Europa amb el fast ferry Eleanor Roosevelt. Durant el trajecte des del port de Barcelona fins a Ciutadella, s’ha presentat el ‘XII Informe de Situació de les emissions de CO2 al món. Any 2019’ a càrrec de la Fundación Empresa y Clima (FEC). Entre els mitjans que han participat en aquesta convocatòria hi ha La Vanguardia, ABC, Catalunya Ràdio, el Punt Avui i Muy Interesante, entre d’altres.