Es Born, un bistró que puja fort

Una de les novetats d’aquesta nova temporada és l’obertura d’Es Born Cafè Bistró, que és en si un canvi de concepte i d’imatge del que fins ara era el Fusion Born, on han renovat l’estètica, el disseny, les propostes gastronòmiques i la filosofia d’empresa, enfocada cap a un local amable, de qualitat on el client s’hi sent a gust i que ens presenta un ventall gastronòmic que va des dels berenars –que de segur seran un dels seus forts- als dinars i sopars, en una situació més que bona, a la mateixa plaça des Born de Ciutadella, lloc que puja molt i fort de mans de dos joves emprenedors, Óscar Ferrer i Camilo Castelló Casalí, que també porten en aquest nou grup de bars i restaurants el Marítim i el Aqua Marítim a Maó, i també el Fusion a Ciutadella.

La renovació del local ens va cridar l’atenció, com també la seva nova carta de propostes i el menú del dia, a un preu de 19,50€, sense begudes, que es mostren atractius i suggeridors, com també l’aposta feta per Ferrer i Castelló en la contratació d’un cuiner experimentat, com és el cas de Samuel Valencia, amb un bon bagatge i amb experiència a temples de la gastronomia internacional com el Racó de Can Fabes, del recordat Santi Santa Maria, i el Sant Celoni.

Les propostes del menú de la setmana eren les següents:

Com entrants a escollir: Tàrtar de tonyina vermella Tokio Style amb guacamole; ensalada capresse Es Born; Croquetes casolanes de xipirons en la seva tinta o ravioloni de formatge i ricotta amb salsa de verdures brasejades.

Vam escollir el tàrtar i els ravioloni i ens van encantar, no sols per la seva elaboració, sinó també per la seva presentació en plat, on es demostra la tècnica de Samuel Valencia, que de segur posarà a aquesta nova proposta com una de les principals novetats de l’estiu a Menorca.

De segons es podia escollir entre un rissoto de calamar i cuixot amb bolets; gall de sant Pere a la romana amb timbal de verdures i romesco; tataki de pressa ibèrica al Teriyaki o entrecote de vedella amb la seva guarnició tradicional. Vam apostar pel rissoto, molt ben elaborat, finura en boca i la melositat correcte.

També sorprenent va ser el tataki de presa ibèrica, tant en el punt de cocció de la carn, la presentació i el toc de sal negra i del teriyaki.

Els postres tampoc tenen res a envejar a les propostes d’entrants i principals, i es podia escollir entre una crema catalana cremada, un culant de xocolata amb gelat de vainilla burbon, un mix de fruites esfèriques amb coulis de fruites vermelles o la greixonera del xef amb coco i cremós d’ametlles.

El mix de fruites ens va sorprendre i molt, no sols per l’elaboració i presentació, sinó per la seva explosió de sabors, i molt correcte la greixera, tot fent una aposta per la rebosteria menorquina de sempre.

Vam maridar el menú amb un Ikigall, de David Seijas, amb un cupatge de 85% Xarel·lo, 10% Malvasia i 5% Moscatell d’Alexandria, que ens va donar l’equilibri d’acidesa i de fruita perfecte per aquest plats.

Una proposta interessant és compartir els seus entrants a taula on no hi ha que deixar de provar la seva bomba de carn, com les seves patates braves o les pilotes de sa mamà amb Katsuobushi en mar i muntanya de sípia de platja. Són ja reconeguts els seus ous estrellats amb sobrassada, pinyons, mel de palma i algaravia o les raoles de bacallà i endívia de s’àvia amb ll i oli rosa i sal negra volcànica.

Els amants de la porcella quedaran seduïts per la porcelleta de Menorca cuita a baixa temperatura amb brots i vinagreta de figues ecològiques i aquells que són d’anyell, el seu be a baixa temperatura amb herbes menorquines, demiglace dels seus sucs i timbal d’escalivada.

Aquells que són més del peix tenen el llobarro fresc amb bisquet de gamba vermella damunt parmentier de patata i fesolets; el lluç cruixent a la romana amb patata panadera en salsa verda, fonoll i carbassó o el seu pop a la planxa, gratinat amb all i oli fumat, hummus, mojo vermell de sobrassada, tomàtigues de l’hort i herbasana.

Les recomanacions estan fetes, ara només queda anar a provar i viure aquesta nova experiència gastronòmica al cor de Ciutadella.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *