Guiem Soldevila presenta “Metaphora”, el seu primer treball íntegrament en anglès

“Metaphora” és el nom del nou disc de Guiem Soldevila.  Es tracta del primer disc del cantautor creat íntegrament en anglès, un idioma que encara no havia fet servir per la composició. Una altra de les característiques de “Metaphora” és la incorporació de l’electrònica com a element clau. En aquesta nova travessia del ciutadellenc, no només hi apreciam un nou registre sonor sinó també lingüístic, i és que en Guiem ens deixa clar que l’anglès no se li fa estrany en aquest nou viatge. Un idioma diferent i unes temàtiques molt arrelades a l’essència de les anteriors composicions de Soldevila (defensa del medi ambient, les prospeccions petrolieres, crítica a l’acció humana, la pandèmia…) configuren un disc molt complet, amb molts matisos i carregat d’emocions. Una obra introspectiva que s’obre al món; que surt des del més profund del poeta i a través de la seva veu i la seva instrumentalització esdevé col·lectiva.

És un disc amb una producció impecable i que fa servir per portada un quadre del pintor local Carles Gomila que reflecteix l’essència que ha inspirat el camí del músic poeta i que du com a eix central la mar. La mar, idò, serà present en la presentació d’aquest dissabte, no només en la veu i la música de Soldevila, sinó també en el muntatge audiovisual què ha preparat. Aquest disc ens sorprendrà per la incorporació dels sintetitzadors, fins ara poc explorats pel ciutadellenc. Ell mateix reconeix que cada cançó crea una atmosfera diferent, pròpia, i que la part electrònica n’és una baula important. No perd, però, la part melòdica tan característica de les seves composicions. I és que aquest disc és molt Guiem Soldevila, i ho és, com hem dit, per les temàtiques i per la música, però també per l’execució, tant és així que ell mateix ha gravat sol pràcticament tots els instruments i parts vocals del disc al seu estudi de Ciutadella. Però també s’ha fet acompanyar per alguns dels seus col·laboradors habituals com Lluís Gener, Pau Cardona, Violant Menorca o Ma Àngels Gornés.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *