El clavegueram de l’Argentina, a Alaior, entrarà en funcionament el 2022

José Luis Benejam, batle d’Alaior, juntament amb Cristóbal Marqués, regidor d’Hisenda i Urbanisme, presentaren la finalització de les obres de la segona fase del projecte de xarxa de sanejament de la urbanització de l’Argentina.

Aquesta és una de les obres públiques més importants que l’Ajuntament ha dut a terme en els últims anys, ja que es tracta de dotar de clavegueram a la urbanització, donant servei a més de 170 veïns i veïnes de la zona.

Aquesta segona fase s’ha centrat en la construcció de la xarxa de sanejament al carrer principal, Ses Vuit Quarterades, que connecta amb els diferents carrers ja executats a la primera fase i amb l’estació de bombeig de Cala en Busquets. S’han executat més de 1.000m de clavegueram.

Prèviament es varen construir diverses estacions de bombeig, on es recolliran tots els abocaments de la urbanització, per després impulsar-los fins a l’EDAR de nucli d’Alaior. A més d’aquesta estació principal s’han construït set estacions més per solucionar els problemes de desnivells que presenta la vialitat de la urbanització.

Les obres de la segona fase han tingut un cost de 267.490 euros, i han estat finançades per l’Ajuntament d’Alaior i el Consell Insular de Menorca, a través del Pla de Cooperació Local.

Cal recordar que el projecte consta de 4 fases. D’aquestes 4 només queda per executar la tercera, que ha estat la que ha necessitat una tramitació més complicada, ja que es tracta de la construcció de la canonada d’impuls, des de l’argentina fins a la carretera de Torralba, passant per terrenys en rústic.

L’Ajuntament ja ha firmat la servitud amb la propietat d’aquests terrenys per poder passar per aquesta zona. El cost d’aquesta última fase serà de 40.000 euros i es farà en els pròxims mesos.

En total, entre les 4 fases, s’haurà invertit en aquest projecte 1.140.000 euros.

Ajuntament d’Alaior

Carrer Major, 11, Alaior. 07730 Menorca (Illes Balears). Tel. 971 37 10 02. Fax: 971 37 29 58

Alaior, 7 de juny 2021

page2image3813408 page2image3812288

S’ha comunicat als veïns i veïnes que abans de la connexió amb la xarxa s’ha d’acabar aquesta última tercera fase, i fer les comprovacions oportunes. Es preveu que entri en funcionament l’any que ve, coincidint amb la licitació del servei d’aigua del municipi.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que «aquesta és una gran passa per Alaior, ja que es tracta de dotar de sanejament a una zona urbana que encara no en tenia, on cada vegada i viuen més veïns i veïnes del municipi».

Per la seva banda, Cristóbal Marqués, regidor d’Hisenda i Urbanisme, ha recalcat que «aquest és sens dubte un dels projectes més importants a Alaior dels últims 20 anys. Bàsic mediambientalment i indispensable per edificar. A Alaior només queden sense clavegueram Son Vitamina i Cales Coves, que es connectaran amb Cala en Porter. Aquest projecte està ara en tramitació».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.