Finalitza la renovació de dos carrers des Mercadal i Fornells amb 140.000 € del Pla Insular de Cooperació

El carrer Veterinaris Gomila del poble des Mercadal i el carrer Ses Roques del nucli de Fornells estrenen aquests dies la millora dels seus serveis d’aigua potable, la incorporació d’un sistema de recollida d’aigües pluvials així com una nova pavimentació, continuant en ambdues reformes amb la tipologia dels carrers adjacents ja renovats.

El conjunt de les obres dels dos carrers es va adjudicar a Antonio y Diego S.A. per 156.700 euros dels quals la major part, 139.473 euros, han estat aportats pel Consell de Menorca amb càrrec al Pla Insular de Cooperació (PIC) del passat 2020, mentre que la resta ha estat finançada per l’Ajuntament des Mercadal. Les obres s’han fet dins el termini previst, acabant-les abans de la temporada d’estiu.

Per una banda, al carrer Veterinaris Gomila del poble des Mercadal, entre el carrer Lepant i l’avinguda del Mestre Garí, les obres han comprès uns 80 metres de llargada i han resultat en unes voreres de major amplada i més accessibles amb uns passos adaptats a persones amb mobilitat reduïda, fent servir paviment tàctil indicador. També s’ha incorporat el drenatge de les aigües pluvials, que abans discorrien per la superfície, i s’ha millorat el sistema de proveïment d’aigua potable per, entre altres coses, evitar les fuites.

Per l’altra banda, al cèntric carrer Ses Roques de Fornells, entre la plaça de s’Algaret i la plaça del Forn, les obres, amb més de 140 metres de llargada i cobrint també el carreró existent, han continuat amb la transformació del poble ja iniciada en el 2016 als carrers adjacents. En aquest cas, no existeix desnivell entre les voreres i la calçada, i tot el carrer està pavimentat amb llambordes. Tanmateix s’ha reformat i millorat el servei d’aigua i s’ha incorporat la recollida de pluvials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *