El Govern habilita un punt d’informació sobre les mesures estatals de reestructuració de deute en préstecs amb aval públic, com els crèdits ICO i ISBA

El Govern de les Illes Balears ha habilitat un punt d’informació per a empreses i autònoms sobre les mesures estatals de reestructuració de deute financer en préstecs signats amb motiu de la COVID-19 que comptin amb aval públic, com els crèdits ICO i ISBA. Juntament amb aquest punt d’informació, ubicat a la seu d’ISBA SGR (C/Genil, 30, Palma), operatiu des de divendres passat i destinat a prestar atenció presencial, s’ha creat una línia telefònica d’atenció específica (900 701 400) i un correu electrònic (avalcovid@caib.es) per a atendre consultes relacionades. La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, i el president d’ISBA, Eduardo Soriano, han signat un conveni per a dur a terme aquesta col·laboració.

Aquesta iniciativa de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, en col·laboració amb la societat de garantia recíproca ISBA, inclou també la distribució de fullets informatius (disponibles a tn.caib.es/AvalCovid) a diverses institucions i organitzacions empresarials, per tal de facilitar el detall de les passes a seguir i de l’abast d’aquestes mesures aprovades pel Govern d’Espanya, establertes al Reial decret llei 5/2021, de 12 de març, de recolzament a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19 i regulades al Codi de bones pràctiques aprovat pel Consell de Ministres i al qual poden adherir-se voluntàriament les entitats financeres.

Aquestes mesures de reestructuració de deute inclouen les ampliacions addicionals dels terminis de venciments dels préstecs amb aval públic, fins a un màxim de 10 anys, per tal de facilitar un major marge per a recuperar l’activitat i fer front als seus compromisos financers; la conversió dels préstecs ordinaris en préstecs participatius amb manteniment de l’aval públic, mitjançant acord entre l’empresa i l’entitat financera que ha concedit el finançament; i la possibilitat de rebre transferències de l’Estat per reduir el deute, com a mesura de darrer recurs i també a negociar i acordar amb les entitats financeres, segons estableix la normativa estatal.

Els destinataris d’aquestes mesures de suport a la solvència empresarial són les empreses i autònoms afectats per caigudes d’ingressos a causa de la COVID-19 que disposin de préstecs ICO i ISBA, entre d’altres operacions de finançament amb aval públic (ICO, CESCE, CERSA) concedides per entitats financeres amb seu social a Espanya i que s’hagin formalitzat entre el 17 de març de 2020 i l’11 de maig de 2021, i d’acord amb els criteris i requisits fixats per l’Estat al RDL 5/2021 i al Codi de bones pràctiques al qual poden adherir-se de forma voluntària les entitats financeres que hagin canalitzat aquests avals públics o s’hagin beneficiat de reavals públics des del 17 de març de 2020.

En el cas d’ISBA SGR, el consell d’administració de la societat de garantia recíproca de les Illes Balears ja ha aprovat aquesta setmana passada la seva adhesió al Codi de bones pràctiques per al marc de renegociació per a clients amb finançament avalat previst en el Reial decret llei 5/2021. Aquesta adhesió es materialitzarà el proper 10 de juny en un acte de totes les societats de garantia recíproca d’Espanya conjuntament amb la Companyia Espanyola de Reafiançament (CERSA).

D’aquesta manera, les empreses i autònoms clients d’ISBA SGR podran beneficiar-se del procés establert per a la reestructuració de deute financer Covid de préstecs amb aval públic. Cal recordar que, des de l’inici de la pandèmia, les línies de finançament impulsades pel Govern de les Illes Balears i ISBA de suport al teixit empresarial han ajudat més de 2.500 empreses i autònoms a totes les illes, amb un volum de finançament aprovat de gairebé 209 milions d’euros, segons dades comptabilitzades des del 17 de març de 2020 fins a mitjans del passat mes de maig.

Així mateix, des de l’inici de la pandèmia, s’ha aprovat l’ajornament de la devolució de 90,5 milions d’euros a 1.010 pimes i autònoms amb crèdits ISBA que han demanat allargar els terminis per a començar a retornar préstecs, tant anteriors com d’aquells concedits durant l’any passat per a fer front a les conseqüències de la COVID-19, donat que s’ha facilitat aquesta mesura addicional de suport i acompanyament, a més dels nous crèdits en condicions avantatjoses davant l’impacte derivat de la pandèmia.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, visità la seu d’ISBA, on s’ubica el punt d’informació i atenció presencial adreçat a empreses i autònoms, amb motiu de la signatura del conveni de col·laboració entre la Conselleria i ISBA, el divendres passat, en un acte amb el president d’ISBA, Eduardo Soriano; la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni del Govern i consellera delegada d’ISBA, Aina Galmés; i el director general de la societat de garantia recíproca, Jesús Fernández.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca