La cultura ha vingut al rescat

L’estiu clareja. Ciutadella respira una mica millor que fa uns mesos en molts sentits. Un dels indicadors per prendre el pols d’una societat és, sense cap dubte, la cultura. I en el cas de Ciutadella, sempre ha estat així. Un poble eminentment cultural i amb una activitat relacionada amb la cultura què, com les noves tarifes de la llum, ha passat hores “vall” i hores “muntanya”. Tot el temps de pandèmia ha estat duríssim pel sector artístic i cultural, com molts d’altres sectors, clar. Tot i així, d’ençà l’obertura del Teatre des Born, fa vuit mesos, la programació no s’ha aturat; amb aforament limitat, amb toc de queda, amb mesures higièniques i distàncies vàries…sigui com sigui, el motor no s’ha aturat. El festival de Jazz, el festival Amalgama as Pla de Sant Joan, les exposicions del Roser, La Festa del Llibre per Sant Jordi, els primers concerts, i tantes altres activitats han fet que a poc a poc la cultura hagi anat reviscolant i obrint una escletxa en el mur de la foscor i el desànim; ha fet valer la seva funció terapèutica.

L’Ajuntament de Ciutadella ha projectat unes festes de Sant Joan eminentment culturals, ja que no n’hi pot haver altres, encara. I és que Sant Joan, igual que la cultura, és col·lectivitat. Crear, compartir, fer brollar sentiments i emocions, d’una manera plàstica, literària, musical, culinària, històrica…així es la festa i així és la cultura.

L’indicador definitiu de que torna la normalitat cultural ha estat amb l’arribada del mes de juny, la presentació pública de la programació estiuenca de Joventuts Musicals i el seu 49è Festival de Música d’estiu. També amb la programació del Teatre des Born pels propers mesos i amb la presentació del Festival Pedra Viva, que compleix 10 anys i la seva primera edició itinerant.

La cultura s’ha reactivat, la cultura ha vingut al rescat. Esteim d’enhorabona!

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *