Els punts d’atenció presencial d’emissió del certificat COVID Digital EU són operatius a partir d’avui N’hi ha tres a Mallorca, dos a Menorca, un a Eivissa i un a Formentera

Hospital Mateu Orfila

A partir d’avui, els punts d’atenció presencial d’emissió de certificat COVID Digital EU són operatius arreu de les Illes Balears. Concretament, s’han habilitat tres punts a Mallorca, dos a Menorca, un a Eivissa i un altre a Formentera. Aquest certificat permetrà els ciutadans de la Unió Europea desplaçar-se lliurement entre els seus estats. També és vàlid per als desplaçaments entre comunitats autònomes.

Així, des d’avui, el certificat es pot sol·licitar al web i recollir després en un dels punts presencials, o bé es pot demanar directament a qualsevol dels espais habilitats. Si s’ha sol·licitat prèviament per mitjà de la web, l’horari de recollida és de 12 a 14 hores. Si es demana directament als punts d’emissió, l’horari és de 8 a 18 hores. Per illes, els punts d’atenció presencial d’emissió són els següents:

Mallorca:

Palma: Hospital Universitari Son Espases (vestíbul d’admissió d’Hospitalització).

Inca: Hospital Comarcal d’Inca (vestíbul principal).

Manacor: Hospital de Manacor (vestíbul principal).

 

Menorca:

Ciutadella: Centre de Salut Canal Salat (primer pis, davant de Consultes Externes).

Maó: Hospital General Mateu Orfila (vestíbul principal).

 

Eivissa: Hospital Can Misses (vestíbul principal).

Formentera: Hospital de Formentera (vestíbul principal).

 

Segons l’ha definit la Unió Europea, el certificat COVID Digital és una acreditació destinada a les persones següents:

Les que han passat la COVID-19 en els sis mesos abans de la data d’expedició.
Les que ja han estan vaccinades amb almanco una dosi.
Les persones a les que s’ha fet una prova diagnòstica amb resultat negatiu: una PCR en les 72 hores prèvies o una prova d’antígens 48 hores abans.

Des de dijous passat el Servei de Salut va començar a expedir aquest certificat per mitjà del Portal del Pacient —amb el sistema Cl@ve, un certificat digital o el DNI electrònic— o per correu postal amb una sol·licitud prèvia. A partir de juliol, també es podrà demanar per mitjà d’una una aplicació (APP) dissenyada per a dispositius mòbils que el Servei de Salut i la Fundació BIT posaran a disposició de la població i amb la qual es podrà accedir al certificat i descarregar un codi QR amb la informació relacionada. Tota la informació sobre aquest certificat és a la web https://www.ibsalut.es/certificatcoviddigitaleu del Servei de Salut.

 

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *