Actes 8 Març

Agricultura destina 4 milions d’euros per a fer inversions en la transformació i comercialització de productes agrícoles Aquesta convocatòria del FOGAIBA estarà oberta fins al 15 de juliol

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació destina 4 milions d’euros a una línia de subvencions que té per objectiu donar suport a les inversions en la transformació i comercialització de productes agrícoles. Es tracta, per tant, d’una ajuda dirigida a les empreses i cooperatives que treballen i transformen el producte local per a, després, introduir-lo en els circuïts comercials. El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), organisme que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, mantindrà oberta aquesta convocatòria fins al 15 de juliol. L’objectiu d’aquesta línia d’ajudes és millorar el rendiment, la competitivitat i el desenvolupament econòmic; fomentar els productes de qualitat, i afavorir la innovació i el respecte al medi ambient, la seguretat laboral, la higiene, el benestar animal i millorar les ràtios de sostenibilitat social, econòmica i ambiental.

En aquest sentit, la convocatòria d’ajudes contempla que siguin subvencionables inversions materials i immaterials, com la construcció, adquisició o millora de béns immobles, la compra o arrendament amb opció de compra de nova maquinària i equipament fins al valor de mercat del producte, els costos derivats d’aquestes despeses, i les inversions intangibles com l’adquisició o desenvolupament de programes informàtics i adquisició de patents, llicències, drets d’autor o marques registrades, entre d’altres.

Aquesta línia de subvenció respon als reptes als quals s’enfronta l’agricultura, que viu un procés de transformació estructural derivat de molts factors. D’altra banda, la difícil situació generada a les empreses per la crisi sanitària exigeix a l’administració un esforç d’impuls que faciliti la modernització i millora de les instal·lacions dedicades a la transformació i comercialització dels productes agroalimentaris. A les Balears, cal promoure el desenvolupament sostenible del sector agroalimentari, en l’àmbit econòmic i mediambiental, per millorar-ne l’eficiència i la competitivitat en el mercat mitjançant inversions físiques que impulsin la implantació de noves tecnologies, l’orientació cap a productes de qualitat reconeguda, especialment la producció ecològica, la diversificació de les produccions i, tot això, amb la perspectiva de la millora mediambiental, la seguretat laboral i el manteniment de les condicions d’higiene i benestar animal.

Els requisits per optar a aquesta convocatòria es poden consultar aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.