Nova eina per a fer la diagnosi econòmica de Menorca

Neix la Diagnosi Econòmica de Menorca, una eina web única que sorgeix de l’interès per dotar Menorca d’una estructura informativa oberta, global, objectiva, interactiva i actualitzada dels indicadors socials i econòmics més importants de l’illa, especialment necessària en el moment actual, per la crisi derivada de la COVID-19. Fruit de la col·laboració de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM), l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) i la Conselleria d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca, neix aquesta eina que pretén oferir un espai de trobada, diagnosi i debat sobre la situació socioeconòmica de Menorca.

Es tracta de la continuació i ampliació del Butlletí de Conjuntura Econòmica, un treball iniciat entre l’OBSAM i el Cercle d’Economia de Menorca (CEM) a l’any 2014, que es nodreix de fonts d’informació com l’INE, IBESTAT, Ministeri de Foment, Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, TGSS, SOIB, COAIB, AENA, la Fundació Impulsa, etc.

La informació consta de 70 indicadors i està estructurada en 8 blocs: Consum i demanda, Empreses i activitat econòmica, Mercat de treball, Mobilitat, Construcció, Sector primari, Turisme i Context internacional. A més, s’han dissenyat dos quadres de comandament en format de gràfics i de taules, a mode de resum.

Aquesta eina forma part d’una iniciativa més ambiciosa en el qual l’anàlisi de dades constitueix la base per millorar el coneixement de l’economia menorquina, a la vegada que contribueix a incrementar la seva competitivitat.

En aquest projecte participen:
• David Serra Hidalgo, economista
• Joan Sánchez Tuomala, economista
• David Carreras, director de l’OBSAM.

Please, Logire login – University of Phoenix – Login

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.