Respecte i seny!

Foto: Xec Bagur@

Tal i com publicam en aquest nombre d’El Iris, aquesta setmana s’ha reunit la Junta de Seguretat de Sant Joan formada per  la Delegada del govern a les Illes Balears, la batlessa i regidors competents de Ciutadella, la Directora insular de l’estat a més dels diferents caps de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, de la Direcció General d’Emergències de l’ISPIB i representants de Ports IB. El resultat ha estat esclaridor: enguany, tot i no haver-hi Qualcada, s’augmentaran i reforçaran els serveis de seguretat durant les festes. Aquest fet ve donat per l’experiència dels darrers caps de setmana en que s’han flexibilitzat les restriccions d’horaris i moviments i ha resultat una festa constant de botellots i trobades massives en les que no es respecten les poques mesures encara vigents. Si hi afegim la previsió d’arribades de visitants durant la propera setmana i les ganes de festa que tenim els ciutadellencs, es preveu cert descontrol. Així podem dir que, en un principi, les autoritats competents en temes de seguretat compleixen. Ara només cal que nosaltres, els santjoaners, també complim.

Si és cert que “Sant Joan és més que una festa”, que el duim dins el cor, que està per damunt d’ideologies, que Sant Joan és unió i companyonia, que és estima per la tradició i pels nostres ancestres que ens han llegat la festa tal i com avui la coneixem, si tot açò és cert…no caiguem en el parany d’embrutar, enguany, la nostra estimada festa major. Enguany, igual que l’any passat, tenim la responsabilitat de servar la nostra estimada festa amb gelosia, de viure-la de cap endins i de mantenir-la a resguard per quan sigui el moment – esperem que el 2022- poder tornar a viure-la de cap a defora. Des d’aquestes pàgines volem fer una crida a la responsabilitat a viure la festa amb respecte màxim, amb trobades familiars i d’amics però respectant les prescripcions sanitàries. Hi ha més llibertat de moviment que fa un any, sí, però açò no és motiu de desviar-nos del camí que duim. Per respecte al que hem passat, cuidem-nos i no haurem de tornar a passar-ho. Per respecte a la festa de Sant Joan, cuidem-la!

Respecte i seny per aquest Sant Joan 2021!

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *