Albiach demana a Sánchez que dilluns parli com a president del govern de coalició i es faci seves les propostes de Podem

La líder d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, durant una roda de premsa del 8 de juny de 2021

ACN Barcelona .- La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que dilluns no parli com a secretari general del PSOE sinó com a president d’un govern de coalició, fent-se “seves” les propostes d’Unides Podem. Entre aquestes ha situat la fi de la repressió, el reconeixement nacional de Catalunya, que l’acord que surti de la taula de diàleg sigui votat pels catalans, una hisenda pròpia i més autogovern. Ha reclamat així a Sánchez que, en la conferència al Liceu, representi també les propostes dels ministres de Podem. D’altra banda, ha acusat el president del Govern, Pere Aragonès, de posar-se de perfil i “seure a esperar” que Europa li faci la feina sobre l’aeroport del Prat.

Albiach ha insistit que Sánchez ha de parlar en nom del govern de coalició i, per tant, incloent les propostes de Podem. Entre aquestes, i més enllà del conflicte polític amb Catalunya, també ha mencionat la llei que reguli els preus del lloguer a nivell estatal i blindar la llei catalana de limitació de preus.

La líder dels Comuns al Parlament ha agraït al diputat al Congrés Jaume Asens la feina i la “tossuderia” per treballar pels indults i la reforma del codi penal. Ha afegit que aquestes dues fites obriran una nova etapa i ha posat en valor que els Comuns han defensat i treballat per aquesta via sempre, també quan el PSOE “ho posava molt difícil”.

Ha valorat també que PP, Cs i Vox s’estan quedant sols en la defensa de la venjança. Ha insistit que la Confederació Espanyola d’Organitzacions d’Empresarials (CEOE) els han deixat sols, però també les darreres votacions al Congrés.

Ha afirmat que més enllà del conflicte català, cal plantejar un nou pacte social que s’allunyi de la recentralització i on ha reivindicat que Catalunya hauria de tenir un paper cabdal. Albiach ha afirmat que cal que En Comú Podem sigui més gran i forta per jugar un paper protagonista en la consecució d’aquest nou pacte social, de la mà de la resta de territoris de l’Estat i amb l’atreviment de teixir noves aliances. “Hem de crear aquest marc alternatiu perquè Espanya és molt més que Ayuso”, ha dit.

Reclama a Aragonès que actuï contra la proposta d’Aena

D’altra banda, Albiach ha acusat el Govern de “posar-se de perfil” davant del “xantatge” d’Aena sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat. Segons la portaveu d’En Comú Podem al Parlament, aquesta ampliació és també un tema de sobirania i per això ha instat el president Pere Aragonès a posar-se al capdavant, liderar aquest tema i fer una proposta clara. “Ha de ser Aena qui ens digui el model d’infraestructures i de mobilitat de Catalunya o hem de decidir els catalans?”, s’ha preguntat.

Per últim, ha assegurat no entendre com el PSOE s’està convertint en el principal “abanderat” de la proposta d’Aena quan fa uns dies votava la llei contra el canvi climàtic. Però tampoc com el Govern fa discursos de transformació i després s'”amaga” darrera d’una taula política i tècnica i es limita a fer d'”àrbitre” i mediador.

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *