La Direcció General de Consum lliura el reconeixement de Consumópolis 16 a l’IES Maria Àngels Cardona, de Ciutadella

Un equip de cinc alumnes de formació professional bàsica de Transport i Manteniment de Vehicles de l’IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella) ha rebut  el reconeixement de Consumópolis 16, per haver aconseguit la màxima puntuació en el nivell III de participació (tercer i quart d’ESO i FP bàsica) del certamen autonòmic. L’acte de lliurament ha tingut lloc aquesta tarda a l’esmentat centre educatiu de Ciutadella i ha comptat amb la presència del director general de Consum del Govern de les Illes Balears, Félix Alonso; el delegat Territorial d’Educació a Menorca, Joan Marquès, i representants del centre educatiu.

Els alumnes de l’equip guanyador —que ha competit amb el nom de Mecánicos i està format per Howard Jaramillo, Manuel Ruiz, Stephen Sabater, Armando Villar i Néstor González— han rebut una tauleta tàctil per a cadascun i un diploma. Oriol Baradad, com a docent coordinador de l’equip, també ha rebut una tauleta tàctil.

Juntament amb l’equip de l’IES Maria Àngels Cardona, també s’han donat altres distincions i obsequis. Així, en el nivell I de participació, de tercer cicle d’educació primària (cinquè i sisè curs), ha guanyat l’equip TMAS, del CEIP Punta de n’Amer de sa Coma, Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca), coordinat per Francisca Amer. En el nivell II, de primer i segon d’educació secundària obligatòria, l’equip guanyador ha estat Lesdivines, de l’IES Inca (Mallorca), coordinat per Maria Pol.

L’IES Maria Àngels Cardona també ha guanyat un ordinador chromebook, un premi que estava previst a les bases de la convocatòria d’enguany per a tots els centres que han inscrit un mínim de sis equips i dels quals almenys la meitat han finalitzat l’activitat del concurs. Un segon centre de Menorca, l’IES Biel Martí, també ha tingut una participació elevada, ja que ha comptat amb catorze equips. D’aquests, deu han superat totes les proves de Consumópolis 16. El director general de Consum ha lliurat personalment el chromebook a una representació dels alumnes i professors que han completat les proves del concurs en un acte que s’ha celebrat a les 13h al centre educatiu de Ferreries.

La resta de centres guanyadors d’un chromebook han estat els següents

 

IllaCentreEquips inscritsEquips que han finalitzat
MallorcaIES Binissalem2522
 IES Inca189
 CEIP Jaume Fornaris i Taltavull3023
 IES Madina Mayurqa139
 Col·legi Sant Pere1716
 IES Sineu2115
EivissaIES Sa Colomina96
 IES Sa Serra65

 

Amb el lema «Cuida el teu planeta amb un consum + responsable, t’hi atreveixes?», Consumópolis 16 és un concurs que ofereix a la comunitat escolar una eina pràctica i dinàmica que contribueix al desenvolupament integral dels alumnes com a actuals i futures persones consumidores. L’objectiu és afavorir l’aprenentatge, de manera divertida, de conceptes relacionats amb diverses temàtiques de consum, així com de procediments i actituds que possibilitin la construcció d’una societat de consum cada vegada més justa, solidària i responsable. Cada equip participant ha disposat de deu dies (entre el 21 i el 31 de maig) per completar el recorregut per la ciutat virtual de Consumópolis i resoldre deu proves obligatòries de caràcter pedagògic i lúdic. Cada equip podia accedir al recorregut virtual les vegades que volgués per millorar la puntuació.

 

Tant en l’anterior edició com en la d’aquest curs, es va decidir cancel·lar la segona fase del concurs, que consistia en l’elaboració d’un treball en equip, degut a la crisis sanitària de la COVID-19 i les mesures de seguretat aplicades als centres educatius.

 

Rècord de participació

En aquesta setzena edició de Consumópolis, el concurs ha assolit la xifra rècord de participació a les Illes Balears: 265 equips i 1.325 alumnes (111 equips i 555 alumnes més que en l’edició anterior). Les Illes Balears s’han posicionat com a la segona comunitat autònoma amb més equips a Consumópolis 16, després de Castella i Lleó, amb 276 equips.

Del cicle formatiu de cinquè i sisè d’educació primària hi han participat 53 equips de Mallorca: 4 de Palma, 30 de Son Servera, 15 de sa Coma (Sant Llorenç des Cardassar) i 4 del Port d’Alcúdia.

Del cicle formatiu de primer i segon d’ESO, han participat 121 equips de Mallorca: 82 de Palma, 17 d’Inca, 21 de Sineu i 1 de Felanitx. A Eivissa també hi han pres part 7 equips d’aquest cicle.

Finalment, del cicle formatiu de tercer i quart d’ESO o formació professional bàsica, en total hi han participat 84 equips. De Mallorca: 2 de Calvià, 4 d’Inca, 22 de Felanitx i 25 de Binissalem. De Menorca: 6 de Ciutadella i 14 de Ferreries. I d’Eivissa: 6 de Sant Antoni de Portmany, 3 de Sant Josep de sa Talaia i 2 de Vila.

Les Illes Balears, per mitjà de la Direcció General de Consum, es va incorporar al concurs escolar sobre consum responsable en el curs 2008-2009, amb l’edició de Consumópolis 4, i ha participat de manera activa des de llavors, formant part del grup de treball integrat per personal del Ministeri de Consum i els organismes responsables en consum de les comunitats autònomes, que s’han encarregat de dissenyar-lo, coordinar-lo i actualitzar-lo. Les Illes Balears exerceixen la presidència d’aquest grup de treball des de 2015.

Visita a San Crispín

Durant la visita a Menorca, aquest matí Félix Alonso també ha anat a Alaior per a conèixer de primera mà la feina de la cooperativa San Crispín i tot el seu equip humà. Fundada l’any 1953, amb 4.191 socis, és la cooperativa de consumidors i usuaris més gran i més antiga de les Illes Balears. Compta amb tres supermercats i una botiga en línia i destaca pels valors socials sòlids i per apostar pels productors locals i de proximitat.

La Direcció General de Consum ha col·laborat amb aquesta cooperativa, en el marc de la convocatòria de subvencions de consum 2019-2020, amb l’organització d’onze tallers d’alimentació saludable i de reducció de plàstics que es van organitzar a Alaior i a es Migjorn Gran i que van comptar amb 250 participants.

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *