L’Ajuntament d’Alaior inaugura LÔAC, Alaior Art Contemporani

Dijous fosquet, la plaça des Ramal va acollir l’esperada inauguració de LÔAC, Alaior Art Contemporani, amb una destacada i nodrida presència de personalitats del món cultural a nivell internacional, representants públics, col·laboradors de la iniciativa i públic general.

L’acte es va dur a terme a l’aire lliure per tal de poder acollir a tots els assistents i complir amb les normes de seguretat sanitàries.

Hi assistiren, entre altes, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern Balear, Miquel Company, o artistes que compten amb una obra a l’exposició com Matías Quetglas, José María de Orbe, o Lucía Vallejo.

Obrí la vetllada Isabelle Leurent, qui xerrà en nom dels col·leccionistes, i destacà que «les obres d’art posseeixen tot allò que no té la realitat. La vida és efímera, però l’obra d’art eterna. LÔAC és un espai on es produeixen trobades entre el temps, que som nosaltres, i l’atemporal, que és l’art».

Per la seva banda, Carles Jiménez va remarcar que « Alaior Art Contemporani ens permet recórrer l’art contemporani des dels seus inicis fins avui amb obres que il·lustren l’esperit dels temps i com els artistes han traduït en imatges inquietuds individuals i socials. La presència d’artistes de renom internacional confereix a LÔAC una vocació internacionalista única a Menorca. La protecció del patrimoni, la seva custòdia i l’educació de la ciutadania, principis que regeixen els museus del món, són també presents aquí».

Finalment, José Luis Benejam, batle d’Alaior, tancà l’acte dient que « per jo avui és un dia verdaderament emocionant, ja que estic convençut que estem davant un abans i un després pel nostre poble, per la seva vinculació amb la cultura i la seva dinamització comercial i turística, gràcies a la generositat i solidaritat d’uns col·leccionistes que han volgut compartir els seus grans tresors artístics amb totes aquelles persones, que seran moltes, que desitjaran viure l’experiència LÔAC, única a Menorca, capdavantera a Balears».

Després, els convidats pogueren entrar a l’edifici dividits en grups.

Ajuntament d’Alaior

Carrer Major, 11, Alaior. 07730 Menorca (Illes Balears). Tel. 971 37 10 02. Fax: 971 37 29 58

Alaior, 18 de juny 2021

page2image27259904 page2image27260112

Es dugueren a terme, a més, dues actuacions musicals. Una a càrrec de Yorch Violinista, per tal d’amenitzar l’arribada dels convidats, i una a càrrec de Marc Bosch, saxofonista, en acabar l’acte.

La vetllada va ser retransmesa en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.