Rull, sobre la reversibilitat de l’indult: “Jo m’hi rebel·lo; jo continuaré pensant, piulant, dient i fent”

L’exconseller Josep Rull s’adreça a un seguit de persones que li han donat suport a l’entrada a la presó de Lledoners el 12 de març del 2021. Sant Joan de Vilatorrada.

ACN Barcelona .- L’exconseller Josep Rull ha avisat aquest dissabte que no està disposat a acceptar que es limiti la seva capacitat d’expressar-se lliurement a través de l’indult. “Si reversibilitat vol dir imposar unes noves normes que diuen no pensar, no piular, no dir, no fer, jo m’hi rebel·lo. Jo continuaré pensant, piulant, dient i fent”, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha insistit que continuarà actuant sempre “pacífica i democràticament”. Rull ha afegit que acceptar aquesta suposada limitació de la capacitat d’expressar-se lliurement seria “caure en el terreny de la por”. També ha reiterat que els indults no són la solució al plet polític, que només passa per l’amnistia.

Rull ha apuntat que l’indult “pot ser un element que atenuï el dolor” de les famílies, però ha alertat que “si per algú és percebut com un instrument per resoldre el plet polític, l’indult no és la solució”. Al seu parer, aquesta només passa per l’amnistia i per la fi de la “l’onada de repressió i judicialització”.

En demanar-li per si creu que el Suprem pot acabar tombant l’indult, ha constatat que l’alt tribunal “sempre hi és”, i ha criticat el seu últim informe d’oposició, que “hauria de preocupar a l’Estat i als espanyols”. Rull ha subratllat que en aquest informe han inclòs opinions que es van estalviar en la sentència perquè aquesta havia de ser revisada per Estrasburg. “Diu que hi havia manifestacions antidemocràtiques”, ha exclamat.

Rull ha reconegut que va sentir odi durant dues o tres setmanes quan se li va suspendre el tercer grau l’estiu passat. Pel que fa a les relacions entre els presos, ha assegurat que són una família, i que en cada família hi ha “punts de tensió”. “Però som una família perquè hem viscut moltes coses junts i les relacions humanes que tenim són intensíssimes”, ha dit.

L’exconseller, que ha opinat que Aragonès serà un bon president, ha opinat que el resultat electoral legitima a desplegar el programa electoral de les forces que governen. En aquest sentit, ha opinat que no s’ha de renunciar a cap via democràtica i pacífica per assolir la independència. Ha defensat que sempre s’ha de prioritzar el diàleg i l’acord, però ha afegit que “perquè hi hagi diàleg hi ha d’haver dues parts que el vulguin”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.