La màgia del 24 de juny

Un dels dies més importants per a la pràctica de rituals era i és el 24 de juny i un dels seus moments més importants era abans de la sortida del sol. És un dia que és ple d’encants, una matinada màgica segons la creença popular, perquè les herbes cobraven virtuts guaridores.

Està relacionat amb la força i la durada de la claror i és bon moment per a dir oracions i fer rituals tant a la natura com religiosos. Segons a creença popular, les plantes collides aquest dia tenien la virtut de donar sort i ajut, d’arreglar problemes, de donar salut i de ser bons protectors.

Es feien rams i creus per guardar la casa o per a portar a sobre i prevenir dels mals averanys. Les plantes més recollides eren l’herba de Sant Joan, el trepó, la ruda, la falguera, la camamil·la, l’herballuïssa, l’herba centaura i el poliol o poriol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *