Destinen 400.000 euros per lluitar contra la pobresa energètica de les famílies de Balears Suposa un increment del 48 % en comparació amb la convocatòria anterior

La Conselleria d’Afers Socials i Esports i la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica han aprovat la convocatòria de subvencions bianual per als anys 2021 i 2022 destinades a pal·liar la pobresa energètica.

Es destinaran 400.000 euros a les entitats del tercer sector que s’encarreguen de gestionar els ajuts econòmics per a cobrir les despeses bàsiques vinculades al subministrament i al consum d’energia de les famílies de les Illes Balears. Són 130.000 euros més dels que es destinaren a la convocatòria 2019-2020, el que suposa un increment del 48 %.

A la convocatòria 2019-2020 les entitats Càritas Diocesana de Mallorca, Càritas Diocesana de Menorca i Creu Roja Espanyola s’encarregaren de gestionar un pressupost de 270.000 euros, que va permetre atendre 821 famílies i donar 2.063 ajuts econòmics.

Aquesta és la tercera convocatòria de subvencions del Govern de les Illes Balears per lluitar contra la pobresa energètica i es finançarà a parts iguals per les dues conselleries competents, la d’Afers Socials i Esports i la de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, explica que «el Govern contribueix a cobrir les necessitats bàsiques de la població en situació de vulnerabilitat econòmica, primer a través del Pla de serveis comunitaris que anualment destina als ajuntaments fins a 2 milions d’euros per urgències com, per exemple, no poder pagar el rebut de la llum, però també vol estar devora les entitats del tercer sector», Santiago afegeix que «la previsió és que hi pot haver un augment d’aquesta demanda i, per això, l’ordre de subvenció s’ha incrementat en un 48 %».

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, comenta que “aquest Govern treballa per a la democratització de l’energia, que no és més que una altra eina per tal de combatre la pobresa energètica. Si aconseguim el repte de sobirania energètica, podrem no només seguir erradicant la pobresa energètica, sinó també abaratir la factura de la llum”.

Vulnerabilitat social

Aquesta convocatòria d’ajuts va néixer de la mà de les administracions i de les entitats del tercer sector que formen part de la Mesa per a la Lluita contra la Pobresa Energètica.

L’objecte d’aquesta convocatòria és cobrir i millorar les situacions de vulnerabilitat que pateixen les persones i famílies de les Illes Balears derivades de les dificultats o incapacitats d’una llar per fer-se càrrec de les factures de subministraments bàsics d’electricitat i de gas.

Es consideren despeses subvencionables les relatives a la cobertura de despeses bàsiques vinculades al subministrament i al consum d’energia (gas i electricitat), les de personal d’atenció directa i les derivades de la gestió i la tramitació dels ajuts econòmics.

Les entitats que s’hi vulguin adherir tenen un termini de quinze dies naturals comptadors des de l’endemà que s’hagi publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca