Glárima de Sommos Blanc, elaborat amb Chardonnay i Gewürstraminer

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc de la DO Somontano que de segur us agradarà. Es tracta del Glárima de Sommos Blanc, elaborat amb Chardonnay i Gewürstraminer, amb feina de mares de 3 mesos que li aporta caràcter i complexitat. Estam davant un vi redó, amb una acidesa vibrant i fresca que ens anirà de meravella aquests dies d’inici d’estiu.

NOTA DE TAST

Vista: Groc pàl·lid amb reflexes verdosos.

Nas: Aromes a fruites exòtiques com la pinya tropical i la maracuià. També notes de flor de taronger.

Boca:  Entrada afruitada, redona, amb una acidesa vibrant i fresca. Aromes a fruites tropicals com el litxí i també a fruites de pinyol com l’albercoc.

MARIDATGE

Peix blanc i marisc, cuina oriental, arrossos i calderes, carns blanques.

Llobarro a la sal, restaurant Aquarium Port. Foto: Bep Al·lès

És el vi ideal per a consumir amb peix a la graella o bé al forn amb patates, com també els peixos a la sal. Li va bé tant el peix blanc com el blau. Llobarro a la sal, rap amb salsa d’ametlles, càntera al forn amb patates, serrans o mòllera de roca fregida, orada a la graella o déntol amb salsa biscaïna.

Gambes a la graella, Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb unes gambes vermelles a la planxa o fregides, escopinyes o ostres al natural, ortigues de mar fregides, navalles a la planxa, escopinyes de gallet al vapor, musclos al forn amb pa ratllat o unes cloïsses amb salsa verda.

Li van molt bé els plats exòtics, tant els de la cuina japonesa, xinesa com els de cuina peruana o mexicana. Tàrtar de salmó, tataki de tonyina, sushi, japo taco, tacos de peix, tiradito de pagre o de llobarro, gambes vermelles al curri verd o unes gyozas de gamba.

Si apostam per la nostra cuina, ideal per acompanyar calderes de peix i de marisc, arrossos caldosos, arrossos dins es tià de terra o paelles i fideuades mixtes o de mar i muntanya.

El guanyador del sorteig ha estat Miquel Pau Fullana, director i actor teatral, que enguany dirigeix la sarsuela santjoanera, Foc i Fum, que es representarà a Calós, que a més dels bòtils de vi s’endú una botella d’oli ecològic d’oliva verge extra de Morvedra Vell, elaborat amb olives arbequines, picual i olivó.

Si voleu saber més d’aquest vi amb un encertat punt d’acidesa, persistent i fresc en boca, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.