Els francesos acaparen el 50% de les compres d’habitatges a Menorca, segons les operacions d’Engel & Völkers

Menorca és un autèntic imant per als clients que busquen un refugi idíl·lic a la Mediterrània. “El creixent interès dels compradors i inversors internacionals es reflecteix en les múltiples sol·licituds rebudes. No en va, les propietats de l’illa presenten un important potencial de revaloració al mantenir uns preus moderats enfront d’altres destinacions similars “, assenyala Gary Hobson, director d’Engel & Völkers Menorca. El 2020, el nombre de consultes en línia va pujar un 30% respecte al mateix període del l’any anterior.

L’illa atrau compradors de tot Europa, amb els francesos al capdavant acaparant el 50% de les transaccions. Durant la pandèmia, ha destacat l’increment de la demanda en el segment més premium. En aquest sentit, el preu mitjà dels immobles venuts per Engel & Völkers va superar el 2020 el milió d’euros, enfront de la mitjana de 890.000 euros registrada l’any 2019.

Després dels clients francesos, que s’interessen en projectes de restauració, se situen els espanyols, que copen el 34% de les transaccions i austríacs i italians, tots dos amb un 8%. Les viles i àtics amb vistes a la mar, piscines i jardins són les propietats més demandades per tots ells.

Maó i Ciutadella, les zones més demandades
La capital de l’illa, Maó, acapara el 27% de l’mercat immobiliari de Menorca. Rica en patrimoni cultural també compta amb el port natural més gran de la Mediterrània. El preu mitjà dels apartaments de costa se situa en 400.000 euros, mentre que les cases adossades pugen fins als 550.000 euros.

Ciutadella competeix amb la capital i la supera com a centre d’interès dels compradors al concentrar el 37% del mercat immobiliari. Els preus dels apartaments en aquesta ciutat a l’oest de Menorca se situen en 300.000 euros. Als voltants, Son Xoriguer i Cala Morell registren preus d’1,35 milions en les viles, mentre que les cases de camp arriben als tres milions d’euros.

Però les zones més cotitzades de l’illa se situen a Mercadal i Fornells. En aquest sentit, les finques històriques i típiques menorquines amb amplis terrenys van arribar a un preu mitjà de 2,5 milions d’euros el 2020, mentre que les viles a Cala Galdana, Son Bou, Sant Tomàs, Arenal d’en Castell i Addaia es van comercialitzar per una mitjana d’un milió d’euros.

A l’est de l’illa, la pintoresca ciutat portuària d’Es Castell també té ubicacions de primera com Sant Lluís i Alcaufar, que s’han convertit en objecte de desig dels clients més exigents i han elevat el preu mitjà de les viles enfront de la mar fins 1,25 milions d’euros.

Però és a la regió de Biniancolla, al sud-est, on es registren els preus més alts de tota l’illa en apartaments a l’arribar als 500.000 euros.

El secret més ben guardat de la Mediterrània
Menorca concentra cada vegada més turisme de luxe gràcies, a més de pel seu atractiu, per les obertures de vaixells insígnia en els seus respectius segments com l’hotel boutique ‘Cristine Bedfor’, o la reconeguda galeria d’art Hauser & Wirth Menorca, que tindrà lloc aquest estiu. L’illa també ha estat reconeguda com la “Regió europea de la gastronomia 2022” per la seva excel·lent oferta culinària.

“Menorca ofereix tots els avantatges de l’estil de vida mediterrani, així com un ampli ventall de propietats en les que els clients encara tenen l’oportunitat d’aprofitar els preus comparativament baixos i beneficiar-se de les perspectives prometedores d’una futura apreciació”, afirma Gary Hobson a l’ subratllar que “ara és un bon moment per invertir”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.