La presidenta Armengol i el ministre adjunt alemany per a Afers Europeus valoren positivament la reactivació turística segura de les Illes Balears

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, s’han reunit aquest dilluns amb el ministre adjunt per a Afers Europeus del govern alemany, Michael Roth, i amb el secretari d’Estat per a la Unió Europea del govern espanyol, Juan González-Barba, per tractar assumptes com la gestió de la pandèmia, la reobertura turística de les Balears o el desenvolupament d’un tractament especial per als territoris insulars en el marc de la Unió Europea.

En finalitzar la reunió, a la qual també ha participat la directora general de Turisme, Rosana Morillo, la consellera Rosario Sánchez ha valorat la bona situació sanitària de les Balears i el progrés en positiu de la recuperació de la connectivitat amb la resta d’Europa. En aquest aspecte, Sánchez ha recordat que l’estratègia de desescalada lenta i prudent ha permès a les Balears “reactivar el turisme, sobretot l’alemany, i consolidar les Illes com el principal destí de l’Estat espanyol”.

“Som la comunitat autònoma que més turistes internacionals rep, els aeroports recuperen el trànsit a bon ritme i la connectivitat d’aquest estiu s’acostarà a la del 2019”, ha dit la consellera, qui també ha recordat que les Illes són l’única comunitat que a partir de dimecres podrà rebre viatgers britànics sense que hagin de fer quarantena quan tornin al seu país i els quals, a més, properament per entrar a les Illes hauran de presentar una prova de Covid negativa o demostrar que estan vacunats amb la pauta completa.

Tant González-Barba com Roth han elogiat la tasca del Govern per contenir la pandèmia i garantir així la reactivació de la mobilitat de manera segura. Concretament, el ministre alemany ha agraït al Govern i a la ciutadania de les Balears la “gran responsabilitat amb la qual ha actuat enfront a aquesta crisi, adoptant les mesures correctes per a protegir la població”. Així mateix, tant ell com la consellera Sánchez han fet una crida a la responsabilitat i a la prudència per tal de garantir un estiu segur.

Per altra banda, també s’ha tractat sobre l’alineació de les polítiques del Govern amb els eixos dels fons europeus de recuperació i resiliència. En aquest sentit, Roth ha subratllat l’estratègia de les illes en relació a les polítiques de sostenibilitat: “Les Balears poden ser un exemple per a altres regions turístiques com a laboratori d’idees innovadores”, ha indicat.

Tractament específic de la insularitat a la UE

Pel que fa al tractament de la insularitat en el si de la UE, la consellera Sánchez ha expressat el seu agraïment al secretari d’Estat pel seu compromís en el desenvolupament d’una estratègia per a què la Unió Europea “transiti cap a polítiques que tenguin de cada vegada més en compte les especificitats dels territoris insulars” com a regions especialment vulnerables. Tal com ha indicat, “l’impuls d’un major reconeixement de la insularitat en les polítiques europees és un repte compartit pel Govern de les Illes i pel de l’Estat espanyol”. Així ho ha refermat també el secretari d’Estat. Precisament, en aquesta línia de feina conjunta s’emmarca la reunió d’avui amb el representant del govern alemany, qui ha mostrat el seu suport en el si de la UE per a desenvolupar polítiques que impliquin un major reconeixement de la insularitat.

Tal com ha recordat la consellera, el Govern fa feina amb aquest objectiu des de la passada legislatura i a partir de diversos fronts: amb el reforç de la col·laboració amb altres illes de la Mediterrània; amb la tasca que es du a terme en el si de la Comissió de les Illes, que actualment presideix la presidenta Armengol, de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d’Europa (CRPM), o amb el dictamen aprovat per 300 regions en el si del Comitè de les Regions de la UE per desenvolupar polítiques per fer front a l’especial vulnerabilitat social, ambiental i econòmica de les illes mediterrànies.

Finalment, les tres delegacions han abordat el foment de la participació de la ciutadania i de les institucions en la Conferència sobre el futur d’Europa, amb la qual el Govern està compromès. “Per això, al setembre organitzarà una sèrie d’actes i col·loquis sobre Europa a totes les illes”, ha dit Sánchez, les quals tractaran la temàtica de la insularitat, en el marc del compromís en la defensa de la insularitat a la Mediterrània i a Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.