Aragonès respon a Sánchez: “Persistirem en la voluntat d’aconseguir la independència. No ens rendirem”

El president del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, durant l’entrevista a La Sexta a Madrid, el 30 de juny de 2021

ACN Madrid .- “Persistirem per aconseguir la independència amb un procés democràtic. És qüestió de voluntat política. No ens rendirem ni renunciarem als nostres objectius”. Aquesta és la resposta del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a Pedro Sánchez, després que el cap del govern espanyol hagi promès aquest dimecres al Congrés que “no hi haurà referèndum”. En una entrevista posterior a La Sexta, Aragonès ha reclamat a la Moncloa la transferència de les competències a la Generalitat per convocar-ne un. L’endemà de la reunió entre els dos presidents a Madrid, Aragonès manté l’aposta pel diàleg, però ha criticat Sánchez pel reclam del Tribunal de Comptes: “Quan s’actua tard és més difícil resoldre una roca enmig del camí de la negociació”.

Aragonès també ha allunyat la possibilitat de reunir la taula de partits catalans, tal com li reclamen el PSC-Units i els comuns. El president del Govern ha insistit que ell treballa ara per convocar l’Acord Nacional per l’Amnistia i l’Autodeterminació, i que els partits catalans ja poden debatre al Parlament.

Així mateix, Aragonès ha recordat que la setmana que ve clourà la ronda de contactes amb els grups parlamentaris -demà es reuneix amb Cs i la setmana vinent amb el PPC-, i que quan acabi “es veurà la viabilitat” de convocar una taula de partits catalans. Sigui com sigui, el cap del Govern n’ha allunyat la possibilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.